Χανιά:Απείλησε τις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας η φωτιά

Απέτρεψαν τα χειρότερα οι πυροσβέστες- Ξεκίνησαν εκ νέου οι ρίψεις νερού από αέρος – Εκκενώθηκαν οικισμοί και παραλίες
Τις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας ψηλά στο Μούστακο στο σημείο όπου βρίσκονται τα ραντάρ, απείλησε γύρω στις 05.00 το πρωί η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη και ενώ τέθηκε αρχικά υπό έλεγχο, αναζοπυρώθηκε χθες το πρωί εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Οι πυροσβέστες έδωσαν πραγματική μάχη για να αποτρέψουν τα χειρότερα στην περιοχή, ενώ εξακολουθούν να παλεύουν με τις φλόγες σε όλο το μέτωπο με ισχυρές δυνάμεις να επιχειρούν στο σημείο όπου η πυρκαγιά καίει ανεξέλεγκτα.

Σημειώνεται ότι και τη νύχτα η κατάσταση στην περιοχή ήταν δύσκολη, ενώ από πλευράς των δυνάμεων έγινε υπερπροσπάθεια χώρις την οποία απετράπη μια νέα “νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου”.

Στο έργο των πυροσβεστών συνεχίζουν να συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενώ νωρίς το πρωί ξεκίνησαν εκ νέου τις ρίψεις νερού τα δύο ελικόπτερα.

Η πυρκαγιά καίει χαμηλή χορτολιβαδική έκταση ενώ οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή παραμένουν ισχυροί με τις φλόγες να ξεπηδούν και να παίρνουν διαστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Πέμπτης ζητήθηκε η εκκένωση του χωριού Σκλαβοπούλα και ενός ακόμη οικισμού. Σημειώνεται ότι η πύρινη λαίλαπα χθες, προκάλεσε ζημιές σε οικίες στον οικισμό Παπαδιανά και Μανατιανά.https://www.cretalive.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.