Χανιά : Αρη Παπαδογιάννη – Συνάντηση για Κοινόχρηστους Χώρους Παλιό Λιμάνι

Παπαδογιάννης : Με σεβασμό στο μνημείο και στην ευταξία του χώρου ο δήμος πρέπει να διαφυλάξει και το επιχειρείν…

Με πρωτοβουλία του Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Η Απάντηση… Τα Χανιά μας” Άρη Παπαδογιάννη, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 06/03/2020 συνάντηση, με εκπροσώπους των καταστηματαρχών του Ενετικού Λιμένα των Χανίων, με αφορμή την δρομολογούμενη υλοποίηση της απόφασης που αφορά τους Κοινόχρηστους Χώρους στην περιοχή του Παλιού λιμανιού.
Με αφορμή τις δικαιολογημένες αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, κυρίως ως προς το χρονικό διάστημα και τις γενικότερες αρνητικές συγκυρίες (ανησυχία λόγω των συνεπειών του Κορωνοϊου και κακή κατάσταση της τοπικής αγοράς γενικότερα) που φέρνει η Δημοτική Αρχή το συγκεκριμένο θέμα, σε φάση υλοποίησης της σχετικής απόφασης, ο κ. Παπαδογιάννης και μέλη της Δημοτικής του παράταξης, θέλησαν να συνομιλήσουν με τους άμεσα εμπλεκόμενους – θιγόμενους, για τις επόμενες κινήσεις που μπορούν να γίνουν, στο πλαίσιο πάντα της τήρησης της νομιμότητας των αποφάσεων, με στόχο την εξεύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης, που θα ικανοποιεί τις εμπλεκόμενες πλευρές, στην παρούσα τουλάχιστον χρονικά στιγμή.
Στην διάρκεια της συνάντησης ο κ. Παπαδογιάννης υπογράμμισε πως «το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι γραμμές αλλά η γενικότερη αισθητική. Όλοι θέλουμε να αλλάξουν τα κακώς κείμενα αλλά με πλάνο και σχέδιο. Οι εποχές του αποφασίζουμε και διατάσσουμε έχουν περάσει. Με σεβασμό στο μνημείο και στην ευταξία του χώρου ο δήμος πρέπει να διαφυλάξει και το επιχειρείν, που αυτή την περίοδο πλήττεται» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδογιάννης.
Ο ίδιος παραδέχθηκε πως «το θέμα είναι πολύπλοκο και χρειάζεται πολιτική απόφαση» υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να υπάρξει μια νέα Προγραμματική Σύμβαση για την Παλιά Πόλη, στην λογική που έβαλε το όλο θέμα και η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη – κατά την πρόσφατη επίσκεψη της στα Χανιά». Πρότεινε δε , «να δημιουργηθεί μια επιτροπή, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς , ώστε να εκπονηθεί ένα πλήρες σχέδιο, το οποίο θα λύσει όλα τα προβλήματα και θα βάλει κανόνες στην ευρύτερη περιοχή».
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο επικεφαλής της Παράταξης «Μαζί για τα Χανιά της Επόμενης Ημέρας» Γρηγόρης Αρχοντάκης , ο οποίος ενημερώθηκε και εξέφρασε τις παρατηρήσεις του, για το όλο θέμα. Συμφωνήθηκε, λόγω της πολυπλοκότητας του θέματος, να υπάρξει μια συνάντηση μεταξύ της Δημοτικής αρχής με τους Καταστηματάρχες, με στόχο την αναζήτηση μιας συμβιβαστικής – προσωρινής λύσης που τυχόν μπορεί να προκύψει.

Άρης Παπαδογιάννης
Δημ. Σύμβουλος,
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης “Η Απάντηση… Τα Χανιά μας

Τα σχόλια είναι κλειστά.