Χανιά: Δημοτική δαπάνη η κηδεία του θύματος

Δημοτική δαπάνη θα τελεστεί η κηδεία του δολοφονηθέντος προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ορθουνίου Κωνσταντίνου Κατσουλάκη, όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά, σε χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή του.

Στις 12 το μεσημέρι, οπότε και θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία οι υπηρεσίες του δήμου θα παραμείνουν κλειστές, ενώ οι σημαίες στις δημοτικές υπηρεσίες κυματίζουν μεσίστιες σε ένδειξη πένθους.

Το συλλυπητήριο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο σε ψήφισμά του αναφέρεται στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ορθουνίου Κωνσταντίνου Κατσουλάκη. Πιο συγκεκριμένα, στο συλλυπητήριο ψήφισμα τονίζονται τα εξής:

«Με αφορμή την τραγική απώλεια κατόπιν της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ορθουνίου Κατσουλάκη Κων/νου, μετά από εισήγηση του Δήμαρχου Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη, το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα, ημέρα Κυριακή 12/05/2019, ομόφωνα αποφάσισε:

– Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την οδύνη και τον αποτροπιασμό του για την άγρια δολοφονία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ορθουνίου Κατσουλάκη Κων/νου, που σκόρπισε θλίψη στην τοπική κοινωνία του Ορθουνίου αλλά και των Χανίων καθώς ο εκλιπών υπήρξε άνθρωπος ευγενής, διακριτικός και ακούραστος εργάτης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που διακρίθηκε για το ήθος και την προσφορά του στον τόπο. Ο Κώστας Κατσουλάκης από την θέση του Προέδρου της Τοπικής του Κοινότητας υπερασπίσθηκε με σθένος τη Δημόσια περιουσία και το Δημόσιο και κοινό συμφέρον για να δολοφονηθεί με άνανδρο τρόπο από έναν καταδικασμένο καταπατητή της δημόσιας περιουσίας.

Σε μια εποχή απαξίωσης της συμμετοχής στα κοινά, ο άδικος χαμός ενός νέου και ευγενούς ανθρώπου με τεράστια προσφορά όχι μόνο στην οικογένειά του αλλά και στο χωριό του και στους συντοπίτες του, αποτέλεσε ένα φωτεινό παράδειγμα αυταπάρνησης, ανιδιοτέλειας και θυσίας για το δημόσιο συμφέρον και το κοινό όφελος αφού ο Κων/νος Κατσουλάκης υπηρέτησε με πάθος την Αυτοδιοίκηση, ενώ διεκρίνετο από πνεύμα συνεργασίας και αγάπης για τον τόπο καταγωγής του και για τον συνάνθρωπο, τον οποίο ήθελε πάντοτε να υπηρετεί. Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε την Πολιτεία να απονείμει δικαιοσύνη, η οποία αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση για μια ευνομούμενη Πολιτεία.

– Ο Δήμαρχος Πλατανιά και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία και να εκφράσουν την βαθύτατη θλίψη τους και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.

– Η κηδεία του εκλιπόντος να τελεσθεί με δημοτική δαπάνη.

– Οι Υπηρεσίες του Δήμου Θα παραμείνουν κλειστές από τις 12.00 μ.μ

– Οι σημαίες στα Δημοτικά Καταστήματα να παραμείνουν μεσίστιες κατά την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας

Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο».

Τα σχόλια είναι κλειστά.