Χανιά : Εγκαίνια Μουσείου Στρατηγείου Θερίσσου από την Υπουργό Πολιτισμού κ.Λίνα Μενδώνη

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ – ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΡΙΣΟΥ (1905) ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Σάββατο 5 Οκτωβρίου, 6 μ.μ.

Το Μουσείο – Στρατηγείο της Επανάστασης του Θερίσου (1905), που ανακαινίστηκε από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», εγκαινιάζει αύριο Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Στην εκδήλωση θα παραστούν επίσης οι Υφυπουργοί Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης, Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης, Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, Βουλευτές, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών κ.ά.

Το Στρατηγείο λειτουργεί ως σύγχρονο Μουσείο από τον Ιούλιο,υπο τη διαχείρηση και τη φροντίδα του Ίδρυματος, μετά την ολοκλήρωση σημαντικών εργασιών αποκατάστασης, συντήρησης και μουσειακής αναβάθμισης. Η έκθεση εκτείνεται στους δύο ορόφους του κτιρίου και περιλαμβάνει πρωτότυπο μουσειακό υλικό και πολύτιμα τεκμήρια από το αρχείο του Ιδρύματος και σημαντικές πρόσφατες δωρεές.

Κύριοι χορηγοί του έργου είναι η Cosmote, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και η Εριέττα Λάτση. Χορηγοί είναι η ANEK LINES, τα Super Markets SYNKA, η ΕΤΑΝΑΠ – SAMARIA, η εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ (Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ), η ΦΙΝΟΜΠΕΤΟΝ Α.Ε., ο Παύλος Χανιωτάκης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων, η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων, ο Κωνσταντίνος Γύπαρης και ο Πέτρος Παπακυριακού. Στην πραγματοποίηση της ανακαίνισης συνέβαλαν το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Τμήμα Δυτικής Κρήτης και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Χανίων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.