Χανιά: Έκοψαν το ρεύμα σε ξενοδοχοϋπάλληλο για “μικροποσό” – Είναι σε αναστολή σύμβασης

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου, του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων και Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας -Παράρτημα Χανίων-.

Τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ένα οικογενειάρχης ξενοδοχοϋπάλληλος που βρίσκεται σε αναστολή σύμβασης αυτή την περίοδο, καταδεικνύει η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου, του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων και Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας -Παράρτημα Χανίων-.

Στον συγκεκριμένος εργαζόμενο, η ΔΕΗ διέκοψε το ρεύμα του σπιτιού που μένει και νοικιάζει, για οφειλή 524 ευρώ τη στιγμή που, λόγω αναστολής σύμβασης, λαμβάνει το ποσόν των 534 ευρώ και αδυνατεί ακόμα και να κάνει διακανονισμό.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, “καλούμε την κυβέρνηση τα αρμόδια Υπουργεία και την ΔΕΗ να δείξουν το κοινωνικό τους πρόσωπο προς όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους και εποχικά εργαζόμενους συναδέλφους μας”.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:
Το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων και Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας -Παράρτημα Χανίων- καταγγέλλουμε την ανάλγητη πολιτική της ΔΕΗ η οποία κόβει το ρεύμα για οφειλές πάνω από 300 ευρώ.

Συγκεκριμένα η ΔΕΗ διέκοψε το ρεύμα σε συνάδελφο εργαζόμενο ξενοδοχοϋπάλληλο για οφειλή 524 ευρώ.

Ο συγκεκριμένος συνάδελφος εργαζόταν σε ξενοδοχείο του Νομού μας, μόνο κάποιες λίγες ημέρες τον Ιούλιο και όλο το επόμενο διάστημα είναι υπό το καθεστώς αναστολής σύμβασης λόγω της Πανδημίας. Έχει οικογένεια, ενοικιάζει και όχι μόνο δεν μπορεί να πληρώσει το παραπάνω ποσό αλλά αδυνατεί να προβεί σε διακανονισμό.
Καλούμε την κυβέρνηση τα αρμόδια Υπουργεία και την ΔΕΗ να δείξουν το κοινωνικό τους πρόσωπο προς όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους και εποχικά εργαζόμενους συναδέλφους μας.

Ζητάμε την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στον συνάδελφο

Ζητάμε να σταματήσουν οι διακοπές ηλεκτροδότησης, να γίνει πάγωμα οφειλών και απαλλαγή δημοτικών τελών σε όλους όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για κάθε εργαζόμενο.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!!!https://flashnews.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά, αλλά Trackbacks και Pingbacks είναι ανοιχτά.