Όλα τα Νέα

Χανιά: Ένα καρότσι “σκότωσε” την άτυχη Αλέκα στο μοιραίο ασανσέρ;

2,768

Είδαμε πριν λίγες μέρες αναρχικοί να γράφουν συνθήματα στο ξενοδοχείο που εργάζονταν η άτυχη Αλέκα Τσιλιγιάννη, η 20χρονη κοπέλα που βρέθηκε σε λιπόθυμη κατάσταση σε ασανσέρ της επιχείρησης. 13 μέρες μετά έσβησε στην εντατική του Νοσοκομείου Χανίων.

Ο θάνατος της κοπέλας ήταν αποτέλεσμα πνιγμού από καρότσι μεταφοράς τροφίμων μέσα σε αναβατόριο που χρησιμοποιούταν ως ανελκυστήρας.

Η εφημερίδα «Συνείδηση» (Αιτωλίας και Ακαρνανίας) δημοσίευσε φωτογραφίες από το εν λόγω καρότσι, που από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας, τόσο από την πλευρά του Ιατροδικαστή και ειδικών μηχανικών, όσο και από την Αστυνομία, καθώς φαίνεται να ήταν αυτό που εγκλώβισε την άτυχη 20χρονη.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή:

«Μπορεί να σφηνωθεί το κεφάλι μας κάπου σε στενό χώρο και να διακοπεί η κυκλοφορία του αίματος προς τον εγκέφαλο. Είναι και αυτό ένα είδος απαγχονισμού. Ή κάποιο άλλο πιο σπάνιο είναι αυτό που λέμε ασφυξία θέσεως, δηλαδή εγκλωβίζεται το σώμα μας σε ένα πολύ στενό χώρο και πάλι δεν υπάρχει δυνατότητα έκτασης του θώρακα για να πάρει ανάσα».

Σε ανακοίνωσή του το ξενοδοχείο αναφέρει;

Η ανακοίνωση του ξενοδοχείου:

«Επρόκειτο για σπουδάστρια του ΙΕΚ Πάτρας που από 1ης Ιουλίου 2018 πραγματοποιούσε την πρακτική της άσκηση στο ξενοδοχείο και δη στους χώρους της κουζίνας.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν η σπουδάστρια εισήλθε, για λόγους που ακόμα δεν είναι γνωστοί, στο υδραυλικό αναβατόριο φορτίου, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη μεταφορά τροφίμων και εμπορευμάτων.

Στη συνέχεια και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκε εκεί μη έχοντας τις αισθήσεις της και διακομίσθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων ‘Ο Άγιος Γεώργιος’, όπου δυστυχώς κατέληξε.

Ως διοίκηση του ξενοδοχείου ήμασταν από την πρώτη στιγμή και για όλο αυτό το διάστημα δίπλα στους οικείους της για να προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια.

Σε τέτοιες στιγμές τα λόγια πρέπει να είναι λίγα. Διεξάγονται έρευνες από τις αρχές και επιβάλλεται να είμαστε φειδωλοί στις όποιες δηλώσεις.

Είμαστε από την πρώτη μέρα σε απόλυτη συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη διαλεύκανση των συνθηκών που οδήγησαν σε αυτό το λυπηρό και τραγικό γεγονός.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συγγενείς της».