Χανιά : Ενίσχυση Φιλόπτωχου Συσσιτίου Σπλάντζιας

Το χώρο που στεγάζεται το Φιλόπτωχο Συσσίτιο της Σπλάντζιας επισκέφθηκαν σήμερα η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αλόγλου Τάσος προκειμένου να καταγραφούν οι ανάγκες που τυχόν υπάρχουν για τη σωστή και αδιάλειπτη λειτουργία του Φιλόπτωχου Συσσιτίου της Σπλάντζιας.

Σύμφωνα με τα μέτρα που έχει υιοθετήσει η Δημοτική Αρχή και εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, το Φιλόπτωχο Συσσίτιο της Σπλάντζιας έχει ενισχυθεί με τους παρακάτω τρόπους:

• Έχει μεταφερθεί προσωπικό από δομές που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους και συγκεκριμένα οι ειδικότητες του μάγειρα και του βοηθού μάγειρα.
• Έχουν προστεθεί επιπλέον συσσίτια για την ημέρα Κυριακή, μια ημέρα που τα συσσίτια δεν λειτουργούσαν για την καθημερινή λειτουργία του Συσσιτίου.
• Έχει γίνει ενίσχυση του Συσσιτίου με τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.
• Τα τρόφιμα από τους παιδικούς σταθμούς, των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί, έχουν διατεθεί για τις ανάγκες του Συσσιτίου.
• Πρόκειται να διανεμηθεί υγειονομικό υλικό και είδη καθαριότητας για την προστασία των εργαζομένων και των επωφελούμενων.

Όπως υπογράμμισε η κα. Ζερβουδάκη: «Εδώ και μέρες επισκεπτόμαστε το χώρο και είμαστε σε επαφή με τους υπεύθυνους προκειμένου να να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Συσσιτίου. Καμιά ευάλωτη κοινωνική ομάδα δεν πρέπει και δεν θα μείνει αβοήθητη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.»

Τέλος, o κ. Αλόγλου με την σειρά του τόνισε την διάθεση της δημοτικής αρχής να σταθεί δίπλα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες λέγοντας πως: «Ο Δήμος Χανίων θα συμβάλλει με κάθε τρόπο στην προσπάθεια για την αντιμετώπισης αυτής της πανδημίας. Τώρα περισσότερο από ποτέ οφείλουμε να είμαστε δίπλα σε όσους το έχουν ανάγκη.»

Τα σχόλια είναι κλειστά.