Όλα τα Νέα

Χανιά : Ενίσχυση Φιλόπτωχου Συσσιτίου Σπλάντζιας

151

Το χώρο που στεγάζεται το Φιλόπτωχο Συσσίτιο της Σπλάντζιας επισκέφθηκαν σήμερα η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αλόγλου Τάσος προκειμένου να καταγραφούν οι ανάγκες που τυχόν υπάρχουν για τη σωστή και αδιάλειπτη λειτουργία του Φιλόπτωχου Συσσιτίου της Σπλάντζιας.

Σύμφωνα με τα μέτρα που έχει υιοθετήσει η Δημοτική Αρχή και εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, το Φιλόπτωχο Συσσίτιο της Σπλάντζιας έχει ενισχυθεί με τους παρακάτω τρόπους:

• Έχει μεταφερθεί προσωπικό από δομές που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους και συγκεκριμένα οι ειδικότητες του μάγειρα και του βοηθού μάγειρα.
• Έχουν προστεθεί επιπλέον συσσίτια για την ημέρα Κυριακή, μια ημέρα που τα συσσίτια δεν λειτουργούσαν για την καθημερινή λειτουργία του Συσσιτίου.
• Έχει γίνει ενίσχυση του Συσσιτίου με τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.
• Τα τρόφιμα από τους παιδικούς σταθμούς, των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί, έχουν διατεθεί για τις ανάγκες του Συσσιτίου.
• Πρόκειται να διανεμηθεί υγειονομικό υλικό και είδη καθαριότητας για την προστασία των εργαζομένων και των επωφελούμενων.

Όπως υπογράμμισε η κα. Ζερβουδάκη: «Εδώ και μέρες επισκεπτόμαστε το χώρο και είμαστε σε επαφή με τους υπεύθυνους προκειμένου να να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Συσσιτίου. Καμιά ευάλωτη κοινωνική ομάδα δεν πρέπει και δεν θα μείνει αβοήθητη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.»

Τέλος, o κ. Αλόγλου με την σειρά του τόνισε την διάθεση της δημοτικής αρχής να σταθεί δίπλα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες λέγοντας πως: «Ο Δήμος Χανίων θα συμβάλλει με κάθε τρόπο στην προσπάθεια για την αντιμετώπισης αυτής της πανδημίας. Τώρα περισσότερο από ποτέ οφείλουμε να είμαστε δίπλα σε όσους το έχουν ανάγκη.»