Χανιά:Έπεσαν οι υπογραφές για την ανάδειξη των Νεωρίων

Ένα σπουδαίο έργο για τα Χανιά μπήκε σήμερα σε ράγες υλοποίησης

Πρόκειται για την μελέτη που αφορά τις «Ερευνητικές Εργασίες για την Ιστορική και Τεχνολογική Τεκμηρίωση της Μελέτης Ωρίμανσης των Έργων Αποκατάστασης-Απόδοσης Χρήσεων-Ανάδειξης των Νεωρίων στα Χανιά».

Η Προγραμματική Σύμβαση που θέτει για πρώτη φορά συγκεκριμένο πλαίσιο και χρονοδιάγραμμα που θα οδηγήσει στην τελική αποκατάσταση και χρήση του εμβληματικού μνημείου, υπεγράφη σήμερα το απόγευμα στο χώρο των Νεωρίων στο Ενετικό λιμάνι, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Χανίων, με συμβαλλόμενους φορείς το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Το παρών στην πανηγυρική εκδήλωση έδωσαν εκ μέρους του ΥΠΠΟ, η Υπουργός κα Λίνα Μενδώνη, ο Περιφερειάρχης κρήτης Στάυρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Χανίων Παναιώτης Σημανδηράκης και ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Ευάγγελος Διαμαντόπουλος.

Η εκδήλωση έγινε επίσης παρουσία των βουλευτών Χανίων Ντόρας Μπακογιάννη, Μανούσου Βολουδάκη, Βασίλη Διγαλάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη στον Τομέα της Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου Παπαδεράκη Αντώνη, Περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων κι άλλων.

Δηλώσεις
Λίνα Μενδώνη
“Εδώ και πολλούς αιώνες τα Χανιά βρίσκονται στην ακρδιά του πολιτιστικού συναμνικού της Μεσογείου. Ήρθε η ώρα αυτή η θέση να ενδυναμωθεί. γιατί τα Χανιά δεν ήταν ποτέ μια τυχαία πόλη, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Έχουν ένα πολιτιστικό απόθεμα που θα ζήλευαν πολλές περιοχές της Ευρώπης…”, σημείωσε στην ομιλία της η Υπουργός Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη

Σταύρος Αρναουτάκης
“Η Περιφέρεια Κρήτης μέχρι στιγμής έχει υπογράψει 17 προγραμματικές συμβάσεις με το Υπουργείο Πολιτισμού, προς όφελος της ιστορίας και του πολιτισμού της Κρήτης”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ.Σταύρος Αρναουτάκης.

Την εκδήλωση έντυσαν μουσικά οι νότες των Λεωνίδα Λαϊνάκη (μπουλγαρί) και Λιμάκη Γιώργου (κιθάρα).https://www.kriti360.gr/