Χανιά : Εθιμοτυπική επίσκεψη του Πρέσβη του Καναδά στον Δήμαρχο Χανίων , Π. Σημανδηράκη

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα 11/11/2019, ο Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα, Mark Allen, ο οποίος βρίσκεται στα Χανιά για την ετήσια τελετή Mνήμης του πολέμου που πραγματοποιήθηκε χθες στο Συμμαχικό Νεκροταφείο του Βλητέ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, στην οποία παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τάσος Αλόγλου καθώς και ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Δημοτικής Περιουσίας, Νίκος Χαζιράκης συζητήθηκαν οι προτεραιότητες και οι στόχοι του Δήμου Χανίων καθώς και οι προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι δυο χώρες με ζητήματα όπως το προσφυγικό.

Επισημαίνεται ότι η χώρα μας και ο Καναδάς διατηρούν πλήρεις διπλωματικές σχέσεις και λειτουργούν Πρεσβείες των δύο χωρών, στην Οττάβα και στην Αθήνα αντίστοιχα.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Δήμαρχος Χανίων προσέφερε στoν Πρέσβη του Καναδά το συλλεκτικό φωτογραφικό λεύκωμα του Δήμου Χανίων: “Χανιά – Ταξίδι στο Όνειρο”καθώς και τη βιογραφία του Ελευθερίου Βενιζέλου με τίτλο: “Eleftherios Venizelos: A story of an adventurous life”, ενώ ο Πρέσβης με την σειρά του προσέφερε στον Δήμαρχο ένα συμβολικό δώρο από την χώρα του.