Όλα τα Νέα

Χανιά : Ικανοποίηση των Δήμων Πλατανιά-Κισσάμου για τον ΒΟΑΚ

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΑΝΙΩΝ και ΔΗΜΩΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ & ΚΙΣΣΑΜΟΥ

184

Κατά τη διάρκεια της Σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δημόσια ξεκάθαρη δήλωση ότι ο νέος ΒΟΑΚ θα ξεκινά από την Κίσσαμο, καθώς το τμήμα Χανιά – Πλατανιάς – Κίσσαμος μπορεί να μην είναι ώριμο μελετητικά, αλλά είναι έργο κατασκευαστικά απλούστερο, με χαμηλότερο κόστος και υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο, που δικαιολογούν την ένταξή του στο κύριο σκέλος του έργου του νέου σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου.

Η δέσμευση αυτή του Πρωθυπουργού, με την επιχειρηματολογία που τη συνοδεύει, δικαιώνει πλήρως μια σειρά εγγράφων, παρεμβάσεων και συναντήσεων της Αντιπεριφέρειας Χανίων και των Δήμων Κισσάμου και Πλατανιά, που έγιναν όλους τους προηγούμενους μήνες, με επιστέγασμα την πρόσφατη σχετική σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Πρόκειται ακριβώς για την τεκμηρίωση και τα επιχειρήματα που είχαν αναπτυχθεί αναλυτικά από τους παραπάνω φορείς, για την υποστήριξη του μεγάλου αυτού αναπτυξιακού στόχου, και που τοποθετούν πλέον το τμήμα Χανιά – Πλατανιάς – Κίσσαμος στην πρώτη Φάση της κατασκευής του νέου ΒΟΑΚ.

Πλέον αυτό που επείγει είναι η επίσπευση και ολοκλήρωση των μελετών ώστε να προχωρήσει το μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο.
Επίσης θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική την αναφορά του Πρωθυπουργού στην ανάγκη συντήρησης του υφιστάμενου ΒΟΑΚ, καθώς και τη διαβεβαίωσή του για άμεση δρομολόγηση τόσο των έργων αποκατάστασης (κατολισθήσεις – καταπτώσεις), όσο και των έργων οδικής ασφάλειας.