Χανιά : Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης το «11th ICOLD European Club Symposium» στα Χανιά

Από τις 2 έως τις 4 Οκτωβρίου 2019 θα διεξαχθεί στα Χανιά στο ξενοδοχείο Minoa Palace, το 11th ICOLD European Club Symposium.
Θέμα του συνεδρίου είναι “Το μέλλον των φραγμάτων στην Ευρώπη. Προοπτικές και προκλήσεις σε ένα περιβάλλον που αλλάζει.”

Το συνέδριο οργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Μεγάλων Φραγμάτων (ΕΕΜΦ) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Μεγάλων Φραγμάτων, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τη Διοικητική Αρχή Φραγμάτων.

Το 11ο Ευρωπαϊκό Συμπόσιο της ICOLD απευθύνεται εν προκειμένω σε φορείς μελέτης, κατασκευής και διαχείρισης φραγμάτων και ταμιευτήρων, μέλη οργανισμών ασφάλειας φραγμάτων και επιστήμονες που ασχολούνται με το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία ταμιευτήρων. Στο Συμπόσιο, στο οποίο θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από πάνω από 30 χώρες, θα παρουσιαστούν ειδικές ομιλίες από διεθνούς φήμης επιστήμονες και εκπροσώπους της ICOLD σε θέματα όπως:

• Ασφάλεια φραγμάτων και διαχείριση κινδύνων. Κοινωνικές επιπτώσεις και ευαισθητοποίηση.
• Συνδυασμός προηγμένων αριθμητικών μεθόδων και μηχανική εκμάθηση (machine learning) στην αξιολόγηση ασφάλειας των φραγμάτων
• Προκλήσεις από την κλιματική αλλαγή στα φράγματα και τους ταμιευτήρες.
• Συσχέτιση αποθήκευσης δεξαμενών και απόδοσης σε σενάρια κλιματικής αλλαγής.
• Πρακτικές διαχείρισης των φραγμάτων και των ταμιευτήρων για ένα βιώσιμο και ασφαλές μέλλον της Υδροηλεκτρικής παραγωγής
• Η σημασία της υδροηλεκτρικής ανάπτυξης για την ενεργειακή μετάβαση στην Ευρώπη

Οι εργασίες του Συμποσίου θα διαρκέσουν από το πρωί της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου έως το απόγευμα της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου ενώ στις 4 Οκτωβρίου θα γίνει τεχνική επίσκεψη σε φράγματα της Δυτικής Κρήτης.

Κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 8:30 θα παραστούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Πρόεδρος του ΟΑΚ κ. Φώτης Καζάσης, ο Πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ Παγίων κ. Στέλιος Κοροβέσης και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΥΔΑΠ ΑΕ κ. Γιώργος Καραγιάννης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.