Όλα τα Νέα

Χανιά: Ο Δ. Κουτσούμπας ζητά Αποκατάσταση του φρουρίου Ιτζεδίν

277
Την άμεση αποκατάσταση του φρουρίου Ιτζεδίν στα Χανιά ζήτησε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο ξεκίνημα της τριήμερης περιοδείας του στην Κρήτη.

«Η σημερινή μας επίσκεψη, εδώ, στις φυλακές του Ιτζεδίν δεν είναι μόνο για να αποτίσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής και μνήμης στους ήρωες της ταξικής πάλης, στους κομμουνιστές, στους αγωνιστές, που βασανίστηκαν σε αυτά εδώ τα κάτεργα. Είναι, κυρίως, για να αναδείξουμε και να διεκδικήσουμε ότι αυτό εδώ το ιστορικό μνημείο των Χανίων, θα πρέπει να φύγει από το Υπερταμείο» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Συνεχίζοντας τόνισε:  «θα πρέπει να αποκατασταθούν όλες οι εγκαταστάσεις, έτσι ώστε να έχει επισκεψιμότητα από τα παιδιά μας, από τα εγγόνια μας, από τους κατοίκους, από όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε να βλέπουν την Ιστορία αυτού του τόπου, γιατί είναι ένα από τα πιο σημαντικά ιστορικά – πολιτιστικά μνημεία αυτής της περιοχής».

Ο κ. Κουτσούμπας απόψε στις 21.00 θα πραγματοποιήσει ομιλία σε συνεστίαση των ΤΕ Χανίων και Ρεθύμνου του ΚΚΕ, στο κέντρο «Κονταρός», στις Βρύσες Αποκορώνου Χανίων.

Αύριο Σάββατο θα βρίσκεται στο Ηράκλειο όπου θα πραγματοποιήσει στις 12.00 χαιρετισμό στα εγκαίνια της έκθεσης εικαστικών έργων, προς τιμήν των 100 χρόνων του ΚΚΕ, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο.

Στις 18.30 θα πραγματοποιήσει ομιλία σε σύσκεψη της ΤΕ Ηρακλείου, με θέμα «Συμπόρευση με το ΚΚΕ για να κάνουμε την πραγματική διαφορά», στο Μέγαρο Ντορέ (5ος όροφος, πλατεία Ελευθερίας).

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει στις 14.00 ομιλία σε εκδήλωση – συνεστίαση της ΤΕ Ηρακλείου, στο κέντρο «Ανοδος» στο Γάζι.