Χανιά : Ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου κατά των πυρηνικών και των βάσεων και το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καντάνου-Σελίνου κατά την συνεδρίαση του στις 30 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 μετά από την εισήγηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γεωργιλάκη Γεωργίου, Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, για καταγγελία της Συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 153/2019
ΨΗΦΙΣΜΑ
ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ, ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ
ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης εκφράζει τη μεγάλη ανησυχία του και την έντονη καταδίκη του για την ΕλληνοΑμερικανική “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”, που επιχειρεί να ανανεώσει και να ενισχύσει η κυβέρνηση, αναβαθμίζοντας τη βάση της Σούδας, προσθέτοντας τις βάσεις της Λάρισας, του Στεφανοβίκειου και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Πρόκειται για πολύ επικίνδυνη εξέλιξη που εμπλέκει παραπέρα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και στους ανταγωνισμούς στην περιοχή μας, με μεγάλους κινδύνους για το λαό και την νεολαία, για εμπλοκή σε πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.

Διατρανώνουμε τη θέλησή μας για συνέχιση της πάλης
ενάντια στις ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• Να μην ανανεωθεί, να καταγγελθεί η ΕλληνοΑμερικανική “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”
• Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις
• Καμιά συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό
• Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καντάνου-Σελίνου κατά την συνεδρίαση του στις 30 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 μετά από την εισήγηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Βακάκη Γεωργίου, Αντιδημάρχου, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα για την αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Κάντανο, το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 154/2019
ΨΗΦΙΣΜΑ
«Ζητάμε από τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς να επανεξετάσει την απόφαση των οργάνων της Τράπεζας περί αναστολής της λειτουργίας του υποκαταστήματός της στην Μαρτυρική Κάντανο, Ιστορική Πρωτεύουσα του Δήμου Καντάνου-Σελίνου.

Εκφράζοντας τα συναισθήματα των δημοτών μας θεωρούμε την ανωτέρω απόφαση για αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματός σας στην Κάντανο τη μία μέρα της εβδομάδας που λειτουργεί ως λανθασμένη και ληφθείσα χωρίς να υπολογιστούν πολλοί λόγοι που άπτονται της οικονομικής δραστηριότητας του τόπου αλλά και της κοινωνικής διάστασης της λειτουργίας του.
Το υποκατάστημα της Πειραιώς στην Κάντανο τυχαίνει να είναι το μοναδικό υποκατάστημα τράπεζας που εξακολουθεί να υπολειτουργεί μέχρι σήμερα στην ιστορική κωμόπολη.

Μάλιστα λόγω της γεωγραφικής και της οικονομικής διάθρωσης της περιοχής το κατάστημα εξυπηρετεί αποκλειστικά τα χωριά όλου του πρώην Δήμου του Ανατολικού Σελίνου.

Η Μαρτυρική Πόλη της Καντάνου αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο της αντίστασης κατά του Ναζισμού, αλλά ταυτόχρονα και η παρουσία της, η ανάπτυξή της και η προοπτική της αποτελεί μέριμνα της Ελληνικής Πολιτείας, στοίχημα με την Ιστορία μιας περιοχής που συνέδεσε το όνομά της με τον αγώνα κατά του Ολοκληρωτισμού.

Παρακαλούμε θερμά για την ευαισθητοποίησή σας επί του θέματος και ευελπιστούμε να επανεξετάσετε και να ανακαλέσετε την απόφαση για διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος σας στην Κάντανο που άλλωστε λειτουργεί μόνο μία μέρα την εβδομάδα και εξυπηρετεί πολίτες από την δύσβατη ενδοχώρα του Ανατολικού Σελίνου».

Τα σχόλια είναι κλειστά.