Χανιά : Οι συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων

Συναντήσεις του κ. Καλογερή με τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης και τον Διοικητή του Πεδίου Βολής

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Νίκος Καλογερής, συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020, με το Διοικητή του Πεδίου Βολής Κρήτης Ταξίαρχο Κλεάνθη Καρατσίν προκειμένου να συζητηθούν θέματα του Πεδίου Βολής.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκαν θέματα σχετικά με τις αρμοδιότητες του ΠΒΚ και της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Πέραν αυτών, ο Διοικητής ζήτησε την αρωγή της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων προκειμένου να διερευνηθεί η ενεργειακή αναμόρφωση των εγκαταστάσεων του Πεδίου Βολής Κρήτης με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της μονάδας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη λειτουργία της μονάδας και την θετική αλληλεπίδρασή της με την τοπική κοινωνία, υποσχέθηκε να συνδράμει στην προσπάθειά τους με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Νίκος Καλογερής, συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020, με τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Ευάγγελο Διαμαντόπουλο, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, όπου συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος με κυριότερο αυτό της αξιοποίησης του ιστορικού κτιρίου της πρώην Γαλλικής Σχολής.
Ειδικότερα, ο κ. Διαμαντόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη χρηματοδότησης της Μελέτης αποκατάστασης των κτιριακών εγκαταστάσεων της πρώην Γαλλικής Σχολής και της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, προκειμένου να δημιουργηθεί στο χώρο αυτό Εκθετήριο Συλλογών Λαογραφίας και Εξέλιξης της Τεχνολογίας, ενώ παράλληλα κατέθεσε στον Αντιπεριφερειάρχη και τη σχετική μελέτη του Εκθετηρίου. Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη για ανακαίνιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Πολυτεχνείου Κρήτης στην Πολυτεχνειούπολη, οι οποίες αποτελούν χώρο άθλησης τόσο των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, όσο και εκατοντάδων κατοίκων του Δήμου Χανίων.
Τέλος, έγινε αναφορά στο πολύ σημαντικό ερευνητικό έργο σε πολλούς τομείς που επιτελείται στο Πολυτεχνείο Κρήτης με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης και συζητήθηκαν τρόποι για τη διεύρυνση της συνεργασίας για χάρη των πολιτών της Κρήτης και την ανάπτυξη του νησιού.
Ο Αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε τον Πρύτανη ότι η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και η Περιφέρεια Κρήτης θα συμβάλουν στην υλοποίηση των ως άνω στόχων, συνεχίζοντας την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δύο φορέων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.