Χανιά : Οι συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη με φορείς των Χανίων

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νικόλαο Καλογερή, επισκέφτηκαν Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Χανίων, με στόχο να συγχαρούν το νέο Αντιπεριφερειάρχη για την εκλογή του και να του ευχηθούν καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Η συνάντηση αυτή είχε επίσης ως στόχο τη διασφάλιση της συνέχισης της αρμονικής συνεργασίας που προϋπήρχε μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και του Συνδέσμου. Συγκεκριμένα, και όσον αφορά στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, να εξασφαλιστεί η διάθεση αιθουσών ως ίσχυε, για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων του Συνδέσμου. Συζητήθηκε επίσης η χρηματοδότηση των βραβείων των δύο διαγωνισμών του Συνδέσμου (του Παγκρήτιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού και του Διαγωνισμού Αρχαίων Ελληνικών), όπως και η συνέχιση της διοργάνωσης από κοινού μελλοντικών εκδηλώσεων, που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της πνευματικής ζωής του τόπου.

Ο κ. Καλογερής ευχαρίστησε τα μέλη του Συνδέσμου για την επίσκεψή τους και για τις ευχές τους, και τους διαβεβαίωσε ότι η καλή συνεργασία θα συνεχιστεί.

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νικόλαο Καλογερή, επισκέφθηκαν , Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019, μέλη της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων της Επαρχίας Κισάμου (ΕΠΟΦΕΚ) προκειμένου να τον συγχαρούν για την εκλογή του καθώς επίσης να καταθέσουν τις βασικές τους προτεραιότητες, για την ανάπτυξη του πολιτισμού στην περιοχή τους.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας και του διαλόγου με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τα μέλη του ΕΠΟΦΕΚ ζήτησαν στήριξη στα παρακάτω ζητήματα:

– στη διαφάνεια στις χρηματοδοτήσεις προς τους πολιτιστικούς Συλλόγους (ΠΕΠ Κρήτης),
– στην εφαρμογή της μελέτης για τον στρατηγικό σχεδιασμό πολιτιστικής, πολιτικής και βιώσιμης ανάπτυξης της επαρχίας Κισάμου, και κυρίως την ένταξη στην πρόσκληση της Περιφέρειας Κρήτης του ΠΕΠ στο πρόγραμμα Ηλεκτρονικός Πολιτισμός σε συνεργασία με τον Δήμο Κισάμου και Πλατανιά.
– στην ωρίμανση, προκειμένου να προωθηθεί για υλοποίηση, της μελέτης για τη δημιουργία του Μουσείου Μουσικών Κρήτης στις Λουσακιές,
– στη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ ανάδειξης της μουσικοχορευτικής παράδοσης της Κισάμου,
– στη Σύνδεση του πολιτισμού με την εκπαίδευση κ.α.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η κ. Μαλανδράκη-Κρασουδάκη Σοφία, εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο στον τομέα Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού, καθώς και εκπρόσωποι των υπόλοιπων παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Ο κ. Καλογερής διαβεβαίωσε τα μέλη της ΕΠΟΦΕΚ ότι θα συνεργαστούν στενά με δεδομένο ότι οι προτεραιότητες που τέθηκαν, ταυτίζονται με αυτές της Περιφέρειας Κρήτης για την πολιτιστική ανάπτυξη.
Τέλος προγραμματίστηκε άμεση συνάντηση για την προώθηση των επειγόντων από τα παραπάνω ζητήματα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.