Χανιά: Παύλος Πολάκης και Γιώργος Σταθάκης μαζί στις πληγείσες περιοχές

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, αλλά και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης, βρέθηκαν στα σημεία όπου υπήρξαν τα περισσότερα προβλήματα, τονίζοντας ότι θα κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες που απαιτούνται για την αποκατάσταση των ζημιών.

Όπως δήλωσε κατά την επίσκεψη του στις πληγείσες περιοχές ο Γιωργος Σταθάκης, «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι η μεγαλύτερη καταστροφή που έχει υποστεί ο νομός. Μιλάμε για πολύ μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου. Συνεπώς πρέπει να γίνουν γρήγορα βήματα. Το πρώτο βήμα είναι η ακριβής καταγραφή όλων των ζημιών με τεχνική επάρκεια και από εκεί και πέρα θα γίνει ότι είναι δυνατόν για να βρεθούν οι πόροι και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σημείωσε ότι «Γίνονται ήδη κάποιες άμεσες ενέργειες και αυτό που πρέπει να γίνει είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ολική αποκατάσταση. Για μια ακόμα φορά βγαίνει στην επιφάνεια το θέμα του καθαρισμού ποταμών και χειμάρρων από φερτά υλικά και δέντρα».

Όπως ισχυρίστηκε ο κ. Πολάκης τα φαινόμενα ήταν ακραία, ωστόσο όπως ανέφερε, και οι ανθρώπινες παρεμβάσεις συνέτειναν ώστε τα προβλήματα να είναι περισσότερα:

«Αυτό που επείγει είναι η διάνοιξη των δρόμων, κάτι που γίνεται, ώστε να υπάρξει πρόσβαση παντού και σε δεύτερη φάση -πολύ άμεσα- να έρθουν όλες οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις. Οι περιοχές είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και μπορούν να προωθηθούν πιο γρήγορα οι διαδικασίες, ώστε να υπάρχει μία αποκατάσταση και με το βλέμμα στο μέλλον. Από πλευράς μας θα κάνουμε αυτό που πρέπει, γι’ αυτό και ήρθαμε να δούμε με τα μάτια μας, ώστε να διασφαλιστούν οι απαραίτητες πιστώσεις»

«Οι ζημιές είναι εκτεταμένες, αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων, σε όλες τις υποδομές και προφανώς και σε ιδιωτικές περιουσίες. Πιστεύω ότι γρήγορα θα τρέξουν οι διαδικασίες και για τις αποζημιώσεις των ανθρώπων. Προέχει βέβαια η αποκατάσταση στις υποδομές», είπε από πλευράς του ο βουλευτής Χανίων, Αντώνης Μπαλωμενάκης.

«Οι ζημιές είναι εκατομμυρίων, δεν ξέρουμε ακριβώς πόσες. Υπάρχουν βέβαια τα θέματα των υποδομών, αλλά και το ζήτημα με το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο… Τα έργα αποκατάστασης δεν πρέπει να γίνουν άρπα κόλα. Όσες υποδομές είχαν γίνει σωστά στο παρελθόν, αυτές είναι που άντεξαν. Γι’ αυτό κι έχει σημασία και πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί στο μέλλον«, σημείωσε η βουλευτής Χανίων, Βάλια Βαγιωνάκη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.