Χανιά: Στο Τεχνικό και Οικονομικό Επιμελητήριο ο Άρης Παπαδογιάννης #i_apantisi

Διαδοχικές συναντήσεις με τις διοικήσεις του Οικονομικού και του Τεχνικού Επιμελητηρίου (Τμήματα Δυτικής Κρήτης ) είχε την Παρασκευή το μεσημέρι ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων και επικεφαλής του συνδυασμού “Η Απάντηση… Τα Χανιά μας”, Άρης Παπαδογιάννης, ενώ αναβλήθηκε η αντίστοιχη συνάντηση που είχε προγραμματιστεί με τη διοίκηση του ΕΒΕΧ.

Στη διάρκεια των συναντήσεων τονίστηκε ότι τα επιμελητήρια, όπως και το σύνολο του επιστημονικού δυναμικού του τόπου και οι αναπτυξιακοί φορείς πρέπει να είναι αρωγοί στην προσπάθεια του δήμου.

«Μέσα από την συνεργασία μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί την καθημερινότητα του πολίτη καλύτερη και πιο εύκολη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδογιάννης, ο οποίος ανέφερε παράλληλα συγκεκριμένα παραδείγματα και ενέργειες που πρέπει να γίνουν για τη  διευκόλυνση των πληγέντων πολιτών από τις φυσικές καταστροφές καθώς και για την τόνωση και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

«Οι δήμοι είναι επιβεβλημένο να συμβουλεύονται τα αρμόδια όργανα πουν έχουν την αντίστοιχη επιστημονική εξειδίκευση» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδογιάννης ζητώντας παράλληλα στενότερη και σωστότερη συνεργασία ώστε να μην παρατηρείται το φαινόμενο της «αναντιστοιχίας θέσης και ρόλου».

Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν το κλίμα στη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Παπαδογιάννη στο ΤΕΕ για το οποίο ο ίδιος ανέφερε ότι «το θεωρεί σπίτι του, όντας ενεργό μέλος εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

Ο κ. Παπαδογιάννης τόνισε ακόμη πως «έχει αποδείξει στην πράξη πόσο υπολογίζει τους επιστημονικούς φορείς»  αναφέροντας  συγκεκριμένα παραδείγματα συνεργασίας που είχε στη θητεία του ως αντιδήμαρχος με το ΤΕΕ.

Στη διάρκεια της συνάντησης με τη διοίκηση του ΤΕΕ ο κ.. Παπαδογιάννης τόνισε ακόμη ότι «θεωρεί υποχρεωτικό σε κάθε μελέτη ή έργο του δήμου, να υπάρχει και εκπροσώπηση του ΤΕΕ – μέσα από συγκεκριμένες επιτροπές – προκειμένου  να ελέγχεται η ποιότητα και η αρτιότητα των έργων που πραγματοποιούνται.

Καταλήγοντας πρότεινε «να υπάρξει ένα πλαίσιο συμμετοχής και συνεργασίας, μια «συμμαχία» – όπως την χαρακτήρισε – όλων των φορέων  και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με προμετωπίδα το Πολυτεχνείο Κρήτης, για να «εκμεταλλευθούμε» την ειδική γνώση που υπάρχει στα Χανιά, προκειμένου να γίνουν  βήματα εμπρός, προς όφελός των πολιτών».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.