Όλα τα Νέα

Χανιά:Σύλλογος Γονέων Να αποσυρθεί τώρα η τροπολογία και η υπουργική απόφαση για τις κάμερες

Αγωνιστική συσπείρωση γονέων Χανίων Να αποσυρθεί τώρα η τροπολογία και η υπουργική απόφαση για τις κάμερες: ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΙΑΛΙΤΙ

142

Αγαπητοί γονείς την Τετάρτη 20/5 συνεδρίασε το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Δήμου Χανίων. Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν το νομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘ για την online παρακολούθηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Είναι ένα από τα θέματα που απασχολεί το τελευταίο διάστημα όλους τους γονείς .

Αρκετοί Σύλλογοι Γονέων του Δήμου Χανίων έχουν ήδη πάρει αποφάσεις που εναντιώνονται στο εν λόγω νομοσχέδιο ,ενδεικτικά (2ο και 4ο Λύκειο, το Μουσικό Σχολείο ,το 5ο Γυμνάσιο,το 11ο και το 15ο Δημοτικό Σχολείο κ.α). Επίσης έχουν πάρει αποφάσεις καταδίκης η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης (ΟΕΣΓΚ) καθώς και η Ανώτατη συνομοσπονδία γονέων μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) και συνολικά όλοι οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών.

Δυστυχώς η πλειοψηφία του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων τάχθηκε ανοιχτά υπερ. του νομοσχέδιου και τις εγκατάστασης καμερών μέσα στις αίθουσες των παιδιών μας .
Με ιδιαίτερη φειδώ αναπαρήγαγαν τα επιχειρήματα της κυβέρνησης ότι η ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων στην τάξη είναι μονόδρομος για την εξ-αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών/τριών που αδυνατούν, για λόγους υγείας, να προσέλθουν στο σχολείο.

Εσκεμμένα η πλειοψηφία του Δ.Σ. της Ένωσης προσπάθησαν να ταυτίσουν την εξ-αποστάσεως εκπαίδευση με τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος, ενώ είναι γνωστό πως αποτελούν δύο διακριτές διαδικασίες με τους δικούς τους παιδαγωγικούς κανόνες και ισορροπίες.

Αγαπητοί γονείς αν όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά είχαν κάνει τις αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών θα υπήρχε η δυνατότητα με τον κατάλληλο σχεδιασμό να αξιοποιηθούν με τον ποιο αποτελεσματικό τρόπο για την εκπαιδευτική διαδικασία ιδιαίτερα τώρα εν καιρώ πανδημίας.

Όλες οι χρόνιες ανεπάρκειες της εκπαίδευσης που ανέδειξε με οξύ τρόπο η επιδημία Covid-19, καθώς και όσα ζούμε με την τυπική ολοκλήρωση της φετινής σχολικής χρονιάς θα τα έχουμε, ακόμη πιο οξυμένα, εμπρός μας με την έναρξη της νέας χρονιάς από το Σεπτέμβριο.

Καλούμε τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων , όλους τους γονείς να προχωρήσουν στην απόρριψη του σχεδίου νόμου για την εκπαίδευση που σαν τον κλέφτη έφερε η κυβέρνηση εν μέσω καραντίνας, τροπολογία σε ένα άσχετο νομοσχέδιο, και να μην κάνουν αποδεκτή την μετατροπή της τάξης σε τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό στούντιο.
Οι ανάγκες των παιδιών μας για ουσιαστική μόρφωση μας υποχρεώνουν να μπούμε μπροστά και να απαιτήσουμε μαζικούς διορισμούς κάθε είδους προσωπικού, κάλυψη των υποδομών και του εξοπλισμού των Σχολείων, για ισότιμη εκπαίδευση όλων των μαθητών με ειδικές και μη ανάγκες και δυνατότητες.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Διεκδικούμε ενιαία εκπαίδευση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν. Αναβαθμισμένη και σύγχρονη, χωρίς κοινωνικούς φραγμούς, που να αξιοποιεί τα τεχνολογικά επιτεύγματα και τις εξελίξεις στην παιδαγωγική για ολόπλευρη μόρφωση σε σχολεία με πρωταγωνιστές τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς χωρίς όμως να χρειάζεται να είναι πίσω από κάμερες…

Οι εκλεγμένοι με την Αγωνιστική Συσπείρωση Γονέων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Χανίων
Πατσουράκη Ηλέκτρα, Ρηγανάκος Φώτης
Οι εκλεγμένοι στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης
Ζώης Σταύρος, Παπαδάκης Μανώλης, Ορέστης Κουτουλάκης.