Όλα τα Νέα

Χανιά: Με την φωτογραφία του νεκρού της παιδιού στο δικαστήριο

86

Σε πολύ φορτισμένο κλίμα και υπό την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό η δίκη για το φονικό που είχε συμβεί στις 27/1/2012 στην εθνική οδό Χανίων-Κισσάμου.

 

Πολλές ήταν οι στιγμές εντάσης κατά την διάρκεια εξέτασης του πρώτου μάρτυρα, του αδερφού του θύματος, ο οποίος ήταν παρών την ώρα του φονικού. Η ένταση προκλήθηκε και μεταξύ των συγγενών του θύματος με τους συνηγόρους υπεράσπισης του κατηγορουμένου αλλά και μεταξύ της υπεράσπισης και της πολιτικής αγωγής.

Κατά την εξέταση του αδερφού από τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου και με αφορμή τις ερωτήσεις που έγιναν προκλήθηκε αρκετές φορές το ξέσπασμα συγγενών μεταξύ των οποίων της μητέρας του θύματος που κρατούσε στα χέρια την φωτογραφία του νεκρού της παιδιού, της αδερφής του θύματος, αλλά και άλλων συγγενών.

Το κλίμα έγινε εκρηκτικό όταν ο συνήγορος υπεράσπισης είπε ότι πρωτόδικα δεν υπήρχαν τέτοιες αντιδράσεις εντός της αίθουσας και δήλωσε ότι «όλο αυτό που παρακολουθείται σήμερα (δείχνοντας στο ακροατήριο τους συγγενείς) είναι μαύρη προπαγάνδα για να δημιουργηθεί κλίμα. Αυτό ξεσήκωσε την αίθουσα και τους συγγενείς που φώναζαν «Ντροπή σου!Είναι μαύρη προπαγάνδα ο νεκρός;Ντροπή σου!Να φύγεις.»

Αμέσως η ένταση συνεχίστηκε μεταξύ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης. Με την ολοκλήρωση της εξέτασης του αδερφού έγινε ολιγόωρη διακοπή.

Η εκδίκαση συνεχίζεται κάτω από πολύ αυξημένα αστυνομικά μέτρα.

Πηγή : Flashnews.gr