Όλα τα Νέα

Χανιά: Ζητείται διερεύνηση για το επεισόδιο μεταξύ δικαστή και δικηγόρου

96

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το επεισόδιο ανάμεσα σε έναν δικαστή και μία δικηγόρο, το οποίο σημειώθηκε πριν από 15 ημέρες στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων, ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων.

Παράλληλα, εξέφρασε την αποδοκιμασία του για το περιστατικό, τονίζοντας ότι υπάρχουν κανόνες οι οποίοι διέπουν το λειτούργημά τους.

Υπενθυμίζεται ότι το επεισόδιο μεταξύ του ειρηνοδίκη δικαστή και της δικηγόρου σημειώθηκε το μεσημέρι στις 23ης Οκτωβρίου στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων, κατά τη διάρκεια υπηρεσιακής τους συνομιλίας.

Για άγνωστο λόγο, υπήρξε διαπληκτισμός και στην συνέχεια ο δικαστής φέρεται να την έσπρωξε με βία, ρίχνοντάς την στο πάτωμα.

Η δικηγόρος χτύπησε στο κεφάλι κι έχασε προς στιγμήν τις αισθήσεις της, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μεταφερθεί, προληπτικά, στο Νοσοκομείο Χανίων, προκειμένου να της γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων με αφορμή το επεισόδιο το οποίο έλαβε χώρα στο Ειρηνοδικείο Χανίων την 23η-10-2018, εξέδωσε κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα:

«Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, έχοντας ευθύνη για την ορθή λειτουργία της Δικαιοσύνης, η οποία πρώτιστα διασφαλίζεται από την υποχρέωση των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης να εκτελούν τα καθήκοντά τους με βάση τους κανόνες που διέπουν το λειτούργημά τους, εκφράζει την αποδοκιμασία του για το περιστατικό, που έλαβε χώρα στο Ειρηνοδικείο Χανίων την 23η-10-2018 από δικαστικό λειτουργό εις βάρος δικηγόρου και μέλους του Συλλόγου μας.

O Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων έχει αιτηθεί τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς όλες τις κατευθύνσεις, όπως ορίζει ο νόμος.