Όλα τα Νέα

Creta Farms: «Υπό προστασία» αναζητεί στρατηγικό επενδυτή

266
Καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της «απολαμβάνει» η αλλαντοβιομηχανία Creta Farms, καθώς, όπως γνωστοποιήθηκε χθες, το Πρωτοδικείο Ρεθύμνης έκανε δεκτό το αίτημα για ένταξη της εταιρείας στις διατάξεις του άρθρου 106α του Πτωχευτικού Κώδικα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση του δικαστηρίου απαγορεύει προσωρινά τη λήψη μέτρων ατομικής και συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης, καθώς και τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων περιλαμβανομένων της συντηρητικής κατάσχεσης και της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών καθώς και της έκδοσης προσωρινής διαταγής σε βάρος της περιουσίας της εταιρείας για τις υφιστάμενες οφειλές της έναντι του συνόλου των πιστωτών της.

Να σημειωθεί ότι με βάση τα προβλεπόμενα της νομοθεσίας η χρονική διάρκεια της προστασίας αφορά το διάστημα των 4 μηνών. «Η εταιρεία κατέθεσε την ανωτέρω αίτηση, με σκοπό τη διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας της και την αποφυγή μείωσης της αξίας της εταιρικής περιουσίας από επιθετικές συμπεριφορές, με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη το τελευταίο χρονικό διάστημα, αποβλέποντας στην προστασία των συμφερόντων των μετόχων, πιστωτών, συνεργατών και επενδυτών της», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι με βάση πληροφορίες το σύνολο των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων που διατηρούν οι προμηθευτές της εταιρείας έναντι αυτής ανέρχονται ή και ξεπερνούν τα 14 εκατ. ευρώ.

Η εν λόγω εξέλιξη διευκολύνει το πεδίο ώστε να προωθηθούν ζητήματα που αφορούν την εξασφάλιση της λειτουργίας της εταιρείας στην παρούσα περίοδο, αλλά και τις διαδικασίες που χρειάζονται ώστε να προχωρήσει η προσπάθεια εύρεσης στρατηγικού επενδυτή και κατ’ επέκταση και της υπαγωγής στις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα (άρθρα 106δ – 106β).

Σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες αναζήτησης επενδυτή, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τράπεζες επιδιώκουν την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών εντός του πρώτου δεκαήμερου του Νοεμβρίου, ωστόσο τελευταία «ακούγεται» εντόνως ότι η καταλυτική ημερομηνία θα είναι η 18η Νοεμβρίου, με το ενδεχόμενο ωστόσο για εκ νέου μεταφορά της προθεσμίας να παραμένει ανοιχτό.

Με βάση τα προβλεπόμενα της νομοθεσίας, η χρονική διάρκεια της προστασίας αφορά το διάστημα των τεσσάρων μηνών.

 naftemporiki.gr