Δείτε το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις εξελίξεις του κοροναϊού

Στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, το νέο «όπλο» που κατάφερε να προσθέσει στην φαρέτρα της κυβέρνησης, σε μια δύσκολη και έκτακτη παγκόσμια συγκυρία,  αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός,  Κυριάκος Μητσοτάκης, στο νέο του διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό.

Ο πρωθυπουργός  τόνισε πως στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και συμμετέχει σε αυτό και η χώρα μας, παίρνοντας οικονομική «ανάσα» 12 δισ. ευρώ, αναμένεται να ενισχύσει αποφασιστικά την εμπιστοσύνη των επενδυτών για τη χώρα μας, τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός υπενθυμίζοντας στην κρισιμότητα της κατάστασης σχετικά από την απειλή του κοροναϊού,  τόνισε ότι οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, καλώντας  τους πολίτες να εφαρμόσουν τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί εξηγώντας ωστόσο τη σημασία των μέτρων προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Στο επόμενο δίμηνο ο κίνδυνος θα γιγαντώνεται. Γι’ αυτό και θα ακολουθήσουν νέοι περιορισμοί. Και θα πρέπει όλοι να δείξουμε πειθαρχία. Όσοι φέρονται αντικοινωνικά θα τιμωρούνται παραδειγματικά. Γιατί θα έχουν εγκληματήσει διπλά: Κατά του νόμου και κατά της ζωής.

Δείτε το διάγγελμα του πρωθυπουργού: