Όλα τα Νέα

«Δεν θέλω άλλο αίμα, αλλά να ξεδοντιαστούν…»

«Δεν θέλω άλλο αίμα, αλλά να ξεδοντιαστούν…»

713
«Δεν θέλω άλλο αίμα, αλλά να ξεδοντιαστούν…» – Με την πολύωρη κατάθεση του χαροκαμένου πατέρα, Γιάννη Ξυδάκη, ξεκίνησε χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ηρακλείου η ακροαματική διαδικασία για το μακελειό στον Προφήτη Ηλία. Με θύματα τον 34χρονο Πρίαμο Ξυδάκη και τον 64χρονο Μανόλη Σταυρουλάκη.

Ο Γιάννης Ξυδάκης,  παρά την έντονη συναισθηματική του φόρτιση, διατήρησε την ψυχραιμία του. Και κατέθεσε αναλυτικά στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο όσα συνέβησαν την ημέρα του μακελειού, όσα είχαν προηγηθεί αλλά και όσα ακολούθησαν.

Ο πατέρας χαρακτήρισε αδίστακτους και αμετανόητους τους κατηγορούμενους. Oι οποίοι, όπως υποστήριξε, αν και τρέμουν το δικαστήριο, συνεχίζουν να απειλούν. Τους αποκάλεσε «εγκληματική οργάνωση», υποστηρίζοντας ότι δρουν όλοι μαζί. «Μία δικογραφία είναι η ζωή τους» είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τον ίδιο επεδίωκαν την εξόντωση τόσο του γιου του όσο και τη δική του. Υποστήριξε με σθένος ότι ο Πρίαμος Ξυδάκης δεν κρατούσε ούτε όπλο ούτε λοστό. Όταν πήγε στο κρεοπωλείο του βασικού κατηγορουμένου.

Κατέθεσε επίσης  ότι όσοι κάνουν «σασμούς» στην Κρήτη για τέτοιους ανθρώπους. Θα πρέπει να τιμωρούνται από τη  Δικαιοσύνη. Αναφέροντας ότι οι κατηγορούμενοι έφτιαχναν με αυτόν τον τρόπο πολλές από τις δουλειές τους.

Υποστήριξε ακόμα ότι στον Προφήτη Ηλία οι κάτοικοι εξακολουθούν να ζουν υπό καθεστώς φόβου εξαιτίας των απειλών που δέχονται, ακόμα και μέσα από τη φυλακή.

Ο Γιάννης Ξυδάκης ανέφερε ότι έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, διαφορετικά θα έπρεπε να έχει πράξει διαφορετικά. «Το είχα πει και τότε, το λέω και τώρα:

Δεν θέλω άλλο αίμα αλλά να ξεδοντιαστούν, να μην κάνουν άλλο κακό» ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος δουλεύει μέρα-νύχτα για να στηρίξει  τη νύφη του που παλεύει παλικαρίσια και τα τρία εγγόνια του.

Έντονα φορτισμένες συναισθηματικά ήταν και οι καταθέσεις της συζύγου του Πρίαμου Ξυδάκη αλλά και της κόρης τού άτυχου Μανόλη Σταυρουλάκη.

Η δίκη, που διεξάγεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, διακόπηκε για τις 19 Οκτωβρίου.

«Δεν θέλω άλλο αίμα, αλλά να ξεδοντιαστούν…»