Όλα τα Νέα

Διαψεύδεται η μεταγωγή των δύο στρατιωτικών σε δικαστήριο της Αδριανούπολης [upd]

266
Στην αίθουσα του δικαστηρίου υπήρχε η πληροφορία ότι οδηγήθηκαν εσπευσμένα το πρωί της Τρίτης οι δύο έλληνες στρατιωτικοί που παραμένουν προφυλακισμένοι στις φυλακές της Ανδριανούπολης εν αναμονή της δίκης τους.

Την πληροφορία αυτή διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος αναφερόμενος στον έλληνα πρεσβευτή στην Τουρκία:

«Δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία από τον έλληνα πρέσβη αλλά και διπλωμάτες για μεταγωγή των ελλήνων στρατιωτικών. Αντιθέτως η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται και αναμένουμε το επόμενο διάστημα να έχουμε γνώση του κατηγορητηρίου» είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, το ΑΠΕ μετέδωσε την πληροφορία ότι οι δύο στρατιωτικοί θα οδηγούνταν στην αίθουσα του δικαστηρίου στην Αδριανούπολη.

Υποστήριξε μάλιστα ότι το θέμα των ελλήνων στρατιωτικών είναι διμερές και δεν έχει ζητηθεί από την κυβέρνηση να υπάρξει παρέμβαση από ξένο ηγέτη. Μάλιστα υποστήριξε ότι η επικοινωνία που είχε η Μέρκελ με τον Ερντογάν για το θέμα, δεν ήταν σε γνώση της κυβέρνησης.

Μιλώντας πάντα για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς, σημείωσε ότι  η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να παίρνει διπλωματικές και πολιτικές πρωτοβουλίες για τη διευθέτηση του προβλήματος και την εξασφάλιση της επιστροφής τους στη χώρα μας το συντομότερο δυνατόν».

Επισήμανε ακόμη, πως για το θέμα αυτό αλλα και για τον προσδιορισμό των επόμενων βημάτων και πρωτοβουλιών θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 5.00 το απόγευμα συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.