Όλα τα Νέα

Δικαίωση Ολυμπιακού για τα γεγονότα στο Παμπελοννησιακό

24

Πρόστιμο 60.000 ευρώ στους «ερυθρόλευκους» για την ένταση στις εξέδρες

Σας είχαμε υπογραμμίσει εξ αρχής για την υπερβολή και τις περίεργες συμπτώσεις, που θύμιζαν  στημένες καταστάσεις, αναφορικά με τα όσα συνέβησαν στο Παμπελοποννησιακό στο ματς Κυπέλλου Παναχαϊκή – Ολυμπιακός.

Και η δικαίωση ήρθε, καθώς το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο με ομόφωνη απόφασή του την Πέμπτη (15/11) απάλλαξε τον Ολυμπιακό από τις βαριές και αόριστες κατηγορίες επιβάλλοντας του πρόστιμο 60.000 ευρώ για την ένταση στις εξέδρες του Παμπελοποννησιακού.

Πρόκειται για μια απόλυτα ορθή ετυμηγορία, που εκθέτει την Αστυνομία, για την αλόγιστη χρήση βίας και χημικών σε ένα ματς-γιορτή και παράλληλα ξεμπροστιάζει τον εμφανέστατο θόλο ορισμένων για να τιμωρηθεί –και- ο Ολυμπιακός για επεισόδια, που δεν έγιναν ποτέ, μόνο και μόνο στη «λογική» της… αλά κάρτ αναλογικότητας, εξαιτίας της ορθής και προβλεπόμενης ποινής στην ΑΕΚ (με αφαίρεση τριών βαθμών και δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών) από τα έκτροπα των οπαδών της στο ντέρμπι με τους Πειραιώτες.

Οι δύο υποθέσεις είναι εκ διαμέτρου αντίθετες, δεν έχουν ουδεμία σχέση και όποιος κάνει λόγο για απόφαση-σκάνδαλο τώρα, απλά δεν γνωρίζει τους κανονισμούς και αδιαφορεί για τον κίνδυνο διάλυσης του αθλήματος αν η Πειθαρχική Επιτροπή έπεφτε στην παγίδα μιας προβοκάτσιας, η οποία εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε (προφανώς και θα πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω πλέον και ο ρόλος του δηλωμένου ως γιατρού του αγώνα Παναχαϊκή- Ολυμπιακός πρώην ρέφερι Δημητρόπουλου…)!

Η μόνη πρόσφατη υπόθεση, με την οποία υπάρχουν παρόμοια στοιχεία και συμπτώσεις με αυτή των γεγονότων της Πάτρας είναι η φετινή για την αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Άρης. Και εκεί οι «ασπρόμαυροι» κλήθηκαν να απολογηθούν με κατηγορίες, που συμπεριελάμβαναν και το περίφημο άρθρο 15 παρ. 4β του Πειθαρχικού Κώδικα, αλλά τους επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Αυτά είναι απαραίτητο να διευκρινιστούν για αποφυγή όχι μόνο παρεξηγήσεων ή παρερμηνειών, αλλά και εσκεμμένων θορύβων προς την κοινή γνώμη για ανομία, επιλεκτική εφαρμογή του κανονισμού και εύνοιας του Ολυμπιακού στην προκειμένη περίπτωση.