Δικαιώθηκε ο Ολυμπιακός, ξεγυμνώθηκαν οι αρμόδιοι στο σεμινάριο της ΕΠΟ για το VAR

-Αποδείχθηκε ότι οι «ερυθρόλευκοι» σωστά φωνάζουν ότι δυο χρόνια διαβουλεύσεων και δεν έχουν το πιο σημαντικό, τη γραμμή του οφσάιντ. Όπως και τη γραμμή τέρματος για το γκολ.

Επεσαν οι μάσκες στο σεμινάριο της ΕΠΟ για το VAR που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ο Ολυμπιακός φώναζε, οι αρμόδιοι δεν άκουγαν, όμως εκτέθηκαν… πανηγυρικά!
Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο, Κώστα Καραπαπά και τον τιμ μάνατζερ, Θόδωρο Κοκκινάκη. Γιατί δικαιώθηκε ο Ολυμπιακός;
Στο σεμινάριο αυτό έγινε ξεκάθαρο ότι με δυο χρόνια διαβουλεύσεων, με τη διαιτησία να κοστίζει συνολικά 8 εκατ. ευρώ στις ΠΑΕ και όχι έξι που λέει ΕΠΟ και όταν, από τη θεωρία για το VAR, ήρθε η ώρα αυτό να εφαρμοστεί στην πράξη δεν έβαλαν το πιο σημαντικό. Τη γραμμή του οφσάιντ! Εξίσου σοβαρή παράλειψη ότι λείπει και γραμμή τέρματος για το γκολ (goal line technology). Για αυτά χρειάζονται επιπλέον χρήματα.
Δηλαδή ο ελληνικός λαός, ως γνωστόν το VAR τοποθετήθηκε με έξοδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, πλήρωσε ένα κάρο λεφτά (σ.σ. υπάρχουν καταγγελίες ότι η εγκατάσταση κόστισε πανάκριβα) για να έχει η Ελλάδα γέλα-VAR και όχι VAR.
Με αφορμή αιχμή που άφησε ο εκπρόσωπος της εταιρίας που έχει την ευθύνη ότι η γραμμή της NOVA δεν είναι σωστή, ο Καραπαπάς έκανε παρέμβαση λέγοντας: «Η γραμμή μπαίνει ηλεκτρονικά, δεν παρεμβάλλεται ανθρώπινο χέρι και δεν είναι σωστό να αφήνετε υπόνοιες. Το θέμα είναι ότι εσείς δεν έχετε τη γραμμή του οφσάιντ».
Εκεί, παρενέβη και ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ, Αλέξης Δέδες και επισήμανε: «Μην ξεχνάμε, επίσης, ότι το σύστημα της NOVA είναι αποδεκτό από όλο τον κόσμο».
Πριν ην έναρξη του σεμιναρίου χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος και ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.
Στις εργασίες του εκπαιδευτικού μέρους έλαβαν μέρος ο πρόεδρος της ΚΕΔ Βίτορ Μανουέλ Μέλο Περέιρα, τα μέλη της Χουάν Μαρίν και Λιφ Λίντμπεργκ, ο VAR Education leader Μιχάλης Κουκουλάκης και ο ειδικός εκπαιδευτής VAR της FIFA Κάρλος Χεσούς Γκλος Γκόμεζ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.