Όλα τα Νέα

Δίκη Τόνιας Ζόεβα: Ομόφωνα ένοχος για δολοφονία ο 60χρονος

419

Τι υποστήριξε ο 60χρονος κατηγορούμενος

Ένοχος κρίθηκε τελικά ο 60χρονος άνδρας που κατηγορείτο για τη δολοφονία της 38χρονης Τόνιας Ζόεβα, η οποία είχε εξαφανιστεί τον Μάιο του 2018 από την ευρύτερη περιοχή του νομού Ρεθύμνου.

Πριν από λίγη ώρα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων έκρινε ομόφωνα ένοχο τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Στον 60χρονο επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Νωρίτερα, την ενοχή του κατηγορουμένου πρότεινε ο Εισαγγελέας στη διάρκεια της δίκης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων για το θάνατο 38χρονης Τόνια Ζόεβα, η οποία εξαφανίστηκε τον Μάιο του 2018 από την ευρύτερη περιοχή του νομού Ρεθύμνου και θεωρείται από τις Αρχές ότι έχει δολοφονηθεί.

Σύμφωνα με τον Εισαγγελέα έπεσε σε αντιφάσεις και δεν έγιναν δεκτοί οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου ότι οι κηλίδες αίματος που εντοπίστηκαν προέρχονται από το ξύρισμα.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο Εισαγγελέας από τα ίχνη από παπούτσι της 38χρονης στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου μπορούμε να συμπεράνουμε ότι πήγε στο σπίτι, συνευρέθηκαν ερωτικά με τον κατηγορούμενο ενώ παραμένει άγνωστο αν υπήρξε βιασμός. Στη συνέχεια διαπληκτίστηκαν και με άγνωστο μέσο φέρεται να τη σκότωσε, σύμφωνα πάντα με την αγόρευση του Εισαγγελέα.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η εξαφάνιση της Ζόεβα είχε αναστατώσει την τοπική κοινωνία της Κρήτης και τη βουλγαρική παροικία του νησιού τον Μάιο του 2018.

Τα ίχνη της 38χρονης γυναίκας φέρεται ότι χάθηκαν από το Χουμέρι Μυλοποτάμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 38χρονη Βουλγάρα είχε κανονίσει να πάει για μπάνιο στη θάλασσα μαζί με δύο φίλες της. Εντούτοις, η Ζόεβα δεν εμφανίστηκε ποτέ, με αποτέλεσμα οι φίλες της να ανησυχήσουν…

Τέσσερις μήνες μετά την εξαφάνιση της Τόνιας Ζόεβα – η οποία ήταν μητέρα ενός παιδιού – η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη σύλληψη ενός 60χρονου Κρητικού.