Δημ. Πλατανιά- Επιστολή του Δημ. Καλογεράκη για το συμβάν στο ΔΣ

Επιστολή απέστειλε ο Δημήτρης Καλογεράκης για το συμβάν της περασμένης Τετάρτης στο ΔΣ του δήμου Πλατανιά:

“Κε Διευθυντή

Σαν απλός αναγνώστης ,θέλω να εκφράσω την άποψη μου , για όσα συνέβησαν την Τετάρτη το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο Πλατανιά.

Κατ αρχήν ,δεν γράφω μόνο σαν απλός αναγνώστης ,αλλά μέλος της Λαικής Συσπείρωσης Πλατανιά, σαν υποψήφιος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές,  αλλά και σαν μόνιμος παρατηρητής των συνεδριάσεων του Δ.Σ Πλατανια –παρατηρητής μαζί με πολλούς άλλους  συνυποψηφιους μου , που ολοι μαζί , παρακολουθούμε , ενδιαφερόμαστε ,μας ενδιαφέρει η σωστή  λειτουργία του Δήμου.

Θέλουμε να ενισχύσουμε την φωνή της Λαικής Συσπείρωσης Πλατανιά , που ο πολίτης του Δήμου επιβράβευσε με διπλασιασμό του ποσοστού της, θέλουμε να συμβάλλουμε δημιουργικά ,σε γόνιμη –θεσμική αντιπολίτευση που ενισχύει την δημοκρατική λειτουργια του Δημοτικού συμβουλίου .

Όμως , εχω την αίσθηση πως αυτή μας η λειτουργία , όχι μόνο δεν επιβραβεύτεται, αλλα αντιμετωπίζεται εχθρικά , ως μια στιγνή αντιπολίτευση, που έρχεται να κάνει ζημιά ,στην ως τα τώρα , από το 2010 , εύρυθμη λειτουργία  του Δημοτικού συμβουλίου.

Δυστυχώς , με βάση τον Κλεισθένη , οι λοιποί παριστάμενοι είμαστε άφωνοι.

Παρόλο που  διαφωνούμε με αυτό ,αλλα και τόσα άλλα θεσμικά ατοπήματα του θεσμού , που κανείς  κύριος της συμπολίτευσης δεν θέτει στη βάση τους , δεχόμαστε και είμαστε συνεπείς στον ρόλο μας και αυτό φάνηκε έντονα και   στη τελευταία συνεδρίαση.

Όμως –επιτρέψτε μου ,  τέτοια λειτουργία  Δημοτικού Συμβουλίου , τέτοια πλέρεια συνεργασία πλειοψηφίας  και αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν  έχω δεί  ποτέ!

Τέτοια , κοινή στάση ,να εξαφανισθεί η φωνή της μικρής αντιπολίτευσης , δεν έχει προηγούμενο και θα ήτανε ευκαιρία , τα μέσα ενημέρωσης να προσεγγίσουνε το θέμα .

 Η αξιωματική αντιπολίτευση   έχει  συμβάλλει  και συμβάλλει  , στη φίμωση της Λαικής Συσπείρωσης  , σαν  να υπάρχει  προ συμφωνημένη υποχρέωση  με την   πλειοψηφία.

 Βέβαια , αυτό εξηγεί και την σοβαρότατη υποχώρηση των ποσοστών της στις τελευταίες εκλογές, αυτό εξηγεί τη στασιμότητα στη παραγωγής έργου στον Δήμο , αυτό εξηγεί γιατί οι πολίτες του Βόρειου τουριστικού άξονα , κατηγορούνε  την Δημοτική αρχή για απραξία , αλλά το ίδιο συμβαίνει –ακόμη περισσότερο , με τις διαμαρτυρίες της ενδοχώρας.

Για να είμαι δίκαιος -όμως – αυτό συμβαίνει με τον επικεφαλής και ορισμένους συμβούλους του –όχι όλους.

Επίσης –για να είμαι δίκαιος ,ξεχωρίζουνε και   σύμβουλοι της πλειοψηφίας ,δεν είναι όλοι ίδιοι.

Ηχηρό παράδειγμα , η αποχώρηση δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας , με καταγγελία του συμβάντος στο προεδρείο , αλλα και την –κατ ιδίαν συμπαράσταση ,στον επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Πλατανιά , από αρκετά μέλη –δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας.

Ακόμη –ακόμη και ο προξενήσας το επεισόδιο  αντιδήμαρχος, γιατι επεισόδιο ητανε και όχι αντεγκλήσεις μεταξύ δύο ,όπως ατυχέστατα  αναφέρει η  ανακοινωση που εξέδωσε ο Δήμος Πλατανιά, πιστευω ότι ωθήθηκε για την πράξη του αυτή ,από το τοξικό περιβάλλον , της ενός ανδρός αρχής που καλλιεργείται εντονότατα  στις συνεδριάσεις του Δ.Συμβουλίου.

-Για την ατυχή ανακοίνωση του Δημου Πλατανια.

  1. Γιατί ανακοίνωση του Δήμου Πλατανια; Υπήρξε –μετα την ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ αποχώρηση της Λαικής συσπειρωσης ,σχετική απόφαση του σώματος;

ΑΝ όχι η ανακοίνωση είναι ανακοίνωση της πλειοψηφίας , που μπορούσε  να την υπογράφει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ,αλλά ΟΧΙ σαν πρόεδρος.

Γιατί, εν μέσω αντεγκλήσεων; Όταν σηκώνεται από τη θέση του ο αντιδήμαρχος προχωρεί –εν μέσω συνεδριάσεως ,εξι  τουλάχιστον μέτρα, φτάνει φωνασκώντας και υβρίζοντας στον επικεφαλής   της Λαικής    Συσπείρωσης , είναι αντέγκληση;

Αν ,ήτανε έτσι , γιατί απεχώρησε –καταγγέλοντας δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας;

Λέγεται ότι ο Δήμαρχος καταδίκασε το γεγονός.

Φραστικά; Ναι θα ομολογηθεί.

Ομως η στάση του ποια ήτανε όταν σύσσωμη η παράταξη του και η αξιωματική αντιπολίτευση  , πήρανε τον λόγο  και στηλιτευσανε  ολοι μαζί –υπο την ανοχή –τουλάχιστον του Δημάρχου –ΟΧΙ το συμβάν ,αλλά τον επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης  αλλά και τον υπογράφοντα ,που πρόφθασε και τράβηξε το επεισόδιο , με το κινητό του;

Που απαίτησαν και πέτυχαν τελικά –με απειλη- την διαγραφή , από τη μνήμη  και να στηλιτεύσουνε τη στάση μου-λες και η συνεδρία δεν είναι ΑΝΟΙΧΤΗ;

Μπορουσα να τοποθετηθώ σαν δημότης του Δήμου –τουλάχιστον-  γιατι εξ υβρίστηκα.

Δεν το έκανα όμως , γι αυτό και  για όλα τα παραπάνω , νοιώθω την υποχρέωση να τοποθετηθώ σήμερα.

Ολοι γνωρίζουνε , ότι έχω θητεύσει –επι τετραετία πρόεδρος του  Δημοτικού συμβουλίου Κολυμβαρίου , όλοι γνωρίζουνε, ότι επι πενήντα συναπτά χρόνια είμαι ενεργός –πολλαπλά στα κοινά  και νομίζω ότι  αν κάτι έπρεπε να ενοχλήσει , ήτανε το επεισόδιο  και μόνο.

Να προστεθεί και μια λεπτομέρεια. Οι αποφάσεις του συμβουλίου είναι νόμιμες ,οταν αναγκάζεται η Λαική Συσπείρωση ,αφού εξυβρίστηκε  και δεύτερη φορά , σε   ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ  ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ – με απειλές;

Δημήτρης Καλογεράκης

Τοπογράφος Μηχανικός-μέλος της Λαικής   Συσπείρωσης   Πλατανια”.

Τα σχόλια είναι κλειστά.