Δημιουργούνται «πράσινες λωρίδες» ταχείας κυκλοφορίας για την αποσυμφόρηση των φορτηγών και τη ροή των αγαθών εντός της Ε.Ε.

Οι υπουργοί Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν να στηρίξουν την πρόταση για δημιουργία πράσινων λωρίδων, για την απρόσκοπτη ροή των αγαθών. Προτεραιότητα θα έχουν βασικά αγαθά, όπως τα τρόφιμα, καθώς και ζωτικής σημασίας φαρμακευτικός και προστατευτικός εξοπλισμός.

Ο στόχος αυτών των νέων, επειγόντων μέτρων για τον COVID-19 είναι η προστασία της υγείας και η διαθεσιμότητα των αγαθών και των βασικών υπηρεσιών στην εσωτερική αγορά της Ε.Ε.

«Το πλήρες κλείσιμο των συνόρων φαίνεται να είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να προστατέψουμε τους πολίτες μας. Όμως όλοι εξαρτιόμαστε από τις εισαγωγές από άλλα κράτη-μέλη, για να διατηρήσουμε τις προμήθειές μας αδιάλειπτα. Η διασφάλιση ανεμπόδιστης μεταφοράς βασικών αγαθών όπως τα τρόφιμα και ο φαρμακευτικός εξοπλισμός εγγυάται ότι η κρίση δεν θα μετατραπεί σε καταστροφή. Εξαρτιόμαστε ο ένας από τον άλλον όταν πρόκειται για τη δημόσια υγεία», δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των καταναλωτών, Πέτρα ντε Σούντερ.

«Είναι απαραίτητο να ξεμπλοκάρουμε τα σύνορα», επισήμανε η πρόεδρος φον ντερ Λάιεν. «Έχουμε μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση φορτηγών που μεταφέρουν εμπορεύματα. Η ροή των αγαθών πρέπει να είναι απρόσκοπτη. Χρειαζόμαστε τα αγαθά αυτά για τη λειτουργία της εσωτερικής αγοράς».https://www.youtruck.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.