Δήμος Μαλεβιζίου: Σε Δημοτικές Κοινωνικές Δομές ο Μενέλαος Μποκέας

Διήμερη επίσκεψη στις Κοινωνικές δομές του Δήμου πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, με μέλη του συνδυασμού του «Το Μαλεβίζι Μπορεί».

Ο Μενέλαος Μποκέας επισκέφθηκε το Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας, το ΚΑΠΗ και ΚΗΦΗ Γαζίου, τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς σε Πολύδροσο και Αμμουδάρα, το ΚΔΑΠ ΑμεΑ, το Κέντρο Κοινότητας και το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Μαγειρείο. Συζητώντας με υπαλλήλους και ωφελούμενους, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις συνθήκες λειτουργίας, τα δεδομένα και τις ελλείψεις.

Σε δηλώσεις του ο Μενέλαος Μποκέας υπογράμμισε: «Η κοινωνική πολιτική είναι πράξη σεβασμού προς τον άνθρωπο. Ο τρόπος λειτουργίας των κοινωνικών δομών καθρεπτίζει την αντίληψη κάθε Δημοτικής Αρχής περί αλληλεγγύης σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, αλλά και σε άτομα που έχουν ανάγκη στήριξης.

Το προσωπικό των κοινωνικών δομών του Μαλεβιζίου επιτελεί πολύ σημαντικό έργο, δίνοντας μια καθημερινή μάχη να αντεπεξέλθει σε δύσκολες συνθήκες λειτουργίας. Υποστελέχωση, έλλειψη ειδικού επιστημονικού προσωπικού, υλικοτεχνικού εξοπλισμού, αλλά και μέσων μεταφοράς είναι μεγάλα ζητήματα.

Εξίσου σημαντικό είναι και το θέμα της στέγασης, αφού τα περισσότερα κτίρια είναι μισθωμένα, με συνθήκες λειτουργίας μη συμβατές ως προς το κοινωνικό έργο. Χαρακτηριστικότερο όλων το παράδειγμα του Κέντρου Κοινότητας, που στεγάζεται σε ακατάλληλες συνθήκες λειτουργίας, αλλά και υγιεινής, με πενιχρά μέσα υλικοτεχνικής υποδομής, (χωρίς καν ταμπέλα) σε μια απομακρυσμένη περιοχή, μη εύκολα προσβάσιμη από το κοινό, που κυριολεκτικά δυσκολεύεται να το εντοπίσει και να εξυπηρετηθεί.

Οι σύγχρονες, προσβάσιμες και στελεχωμένες κοινωνικές δομές είναι δικαίωμα στην αξιοπρέπεια».

Τα σχόλια είναι κλειστά.