Δήμος Μίνωα Πεδιάδος: Σύμβαση την αποκατάσταση του δρόμου Άνω Πουλιες – Χανδρου

Τη σύμβαση για το έργο:  «Βελτίωση υφιστάμενης οδού Άνω Πουλιές –Χανδρού» υπέγραψε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης  με την εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Το έργο αφορά στην εκτέλεση εργασιών για τη βελτίωση της υφιστάμενης αγροτικής οδού που ξεκινά από τον οικισμό Χανδρού έως τη διακλάδωση με τη δημοτική οδό Αρκαλοχώρι – Μουσούτα – Άνω Πουλιές. Το συνολικό μήκος της οδού ανέρχεται σε περίπου 1χλμ.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται να πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εργασίες:

– χωματουργικές εργασίες για βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού, καθώς και για τον καθαρισμό και μόρφωση τάφρων, όπου απαιτείται

– κατασκευή υπόβασης, βάσης οδοστρωσίας  και ισοπεδωτικής στρώσης, ανάλογα, για την αποκατάσταση των ανωμαλιών του υφιστάμενου οδοστρώματος και τέλος

-εργασίες ασφαλτόστρωσης, δηλαδή ασφαλτική προεπάλειψη, ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας πάχους 0,05m και αντιολισθηρής στρώσης σε τμήμα με έντονη κλίση.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό  156.500,00 ευρώ € και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος ανέφερε: «Ο συγκεκριμένος δρόμος, είναι ιδιαίτερα σημαντικός καθώς αποκτά πρόσβαση με ασφαλτοτάπητα  ένας ιστορικός οικισμός  του Δήμου μας . Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για τη χρηματοδότηση του έργου, τους συνεργάτες μου στην Τεχνική Υπηρεσία για την σύνταξη της μελέτης και την ολοκλήρωση των διαδικασιών δημοπράτησης, καθώς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χανδρού για τη συνεργασία».

Τα σχόλια είναι κλειστά.