Όλα τα Νέα

Ε.Π.Σ.Ρ.:Ενημερώνει για την κάρτα υγείας αθλητή

217

Ενημέρωση για την ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗ.

Σύμφωνα με το υπ αρίθμ.32793/11-10-2018 έγγραφο της ΕΠΟ (που σας αποστείλαμε) με απόφαση που ανακοινώθηκε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, δόθηκε παράταση της προθεσμίας έκδοσης της κάρτας υγείας αθλητή με ημερομηνία λήξης την 31-12-2018 γνωρίζοντας σας για την έκδοση τα κάτωθι:
H Κάρτα Υγείας Αθλητή, θεωρείται από ιατρούς μονάδων παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Νομαρχιακών, Περιφερειακών ή Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων, Υγειονομικών Στρατιωτικών Μονάδων ή γιατρούς που έχουν οποιαδήποτε σχέση με το Δημόσιοή με ΝΠΔΔ καθώς και από ιατρούς του ιδιωτικού τομέα, κατέχοντας την καρδιολογική  ειδικότητα ή ιατροί άλλων ειδικοτήτων που έχουν πιστοποίηση ΕΚΑΕ.
Οι απαραίτητες υποχρεωτικές εξετάσεις είναι α)Κλινική εξέταση, β) ατομικό και οικογενειακό  ιατρικό ιστορικό και γ) ηλεκτροκαρδιογράφημα.
Η πιστοποίηση της υγείας των ποδοσφαιριστών καταγράφεται στην Κάρτα Υγείας η οποία είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή στις προπονήσεις και στους αγώνες. Είναι προσωπικό έγγραφο του ποδοσφαιριστή και βρίσκεται μόνο στην κατοχή του.
Αυτό θα προσκομίζεται στο διαιτητή και θα αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή του στον αγώνα.
Σας αποστέλλομε υπόδειγμα για τη σωστή αναγραφή των στοιχείων που απαιτούνται.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Από 01-01-2019 ξεκινά η εφαρμογή της απόφασης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ.
Στους αγώνες των πρωταθλημάτων του Σαββατοκύριακου 5 και Ιανουαρίου 2019, ουδείς ποδοσφαιριστής μετά από έλεγχο του διαιτητή του αγώνα θα έχει δικαίωμα συμμετοχής εάν δεν είναι εφοδιασμένος με την θεωρημένη ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗ