ΕΕΑ: Έψαχναν τρόπο να φύγουν ΠΑΟΚ και Ξάνθη – Αναβολή για τις 10/01

-Στο ΔΣ της Λίγκας έλεγαν ότι θα τα πουν όλα, όμως σήμερα ζητούσαν αναβολή επειδή ο ΠΑΟΚ δήθεν δεν πρόλαβε να προετοιμαστεί και η ομάδα της Θράκης βρήκε δικηγόρο που επιστρέφει από το εξωτερικό στις 24/12! Ετσι η υπόθεση θα εξεταστεί στις 10/1…

 

Γελούσε ο κόσμος με τους ΠΑΟΚ και Ξάνθη σήμερα (10/1) στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Εκαναν τα πάντα για να πάρουν αναβολή, όπως και έγινε και το νέο… ραντεβού δόθηκε στις 10/1, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός ζήτησε την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης της σχέσης του Ιβάν Σαββίδη με τους ΠΑΟΚ και Ξάνθης, σύμφωνα με στοιχεία που αποκάλυψε το One Channel. Παρόλα αυτά η ομάδα της Θεσσαλονίκης έλεγε ότι δήθεν δεν πρόλαβε να προετοιμαστεί ενώ η Ξάνθη βρήκε δικηγόρο που επιστρέφει στην Ελλάδα από το εξωτερικό στις 24/12!
Γίνεται αντιληπτό πως στην ΕΕΑ έγιναν φοβερά και τρομερά πράγματα. ΠΑΟΚ και Ξάνθη «όπου φύγει φύγει». Είναι οι ίδιοι που έλεγαν στο ΔΣ της Λϊγκας ότι θα τα πουν όλα στην Επιτροπή, όμως σήμερα (19/12) εμφανίστηκαν με μια ατζέντα κωλυμάτων!
Ο Ολυμπιακός ζήτησε η υπόθεση να εξεταστεί είτε μέσα στο Σαββατοκύριακο ή το αργότερο τη Δευτέρα και είχε να παρουσιάσει πολλά στοιχεία. Όμως, οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης με τα αιτήματα αναβολής είχαν… αέρα κοπανιστό!
Την Ξάνθη θα εκπροσωπήσει, σύμφωνα με όσα είπαν, ένας δικηγόρος (Δασκαλάκης) που δεν εμφανίστηκε επειδή επιστρέφει από το εξωτερικό στις 24/12! Άρα κάποιοι μπορεί να αναρωτηθούν πως είναι δυνατόν να επιλέγεις ένα δικηγόρο που απουσιάζει στο εξωτερικό για τέτοια υπόθεση;
Εκ μέρους της Ξάνθης στην ΕΕΑ παραβρέθηκε ο πρώην πρόεδρος της Λίγκας, Γιώργος Στράτος και αντιπρόεδρος της Θρακιώτικης ΠΑΕ. Είναι και δικηγόρος στο επάγγελμα,, όμως υποστήριξε πως για προσωπικούς οικογενειακούς λόγους δεν μπορεί και ο ίδιος να προχωρήσει τη διαδικασία. Όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο της ΕΕΑ κ. Τζουλάκη, αν παρίσταται ως παράγοντας του ΔΣ απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας ότι παρίσταται ως δικηγόρος.
Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ υποστήριξε ότι δεν πρόλαβε να προετοιμαστεί, επειδή είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Ετσι ζήτησε και ο ίδιος αναβολή.
Αίτημα ΠΑΟΚ να μην παρίσταται ο Ολυμπιακός!
Ο Ολυμπιακός ζητούσε να πέσει φως στην υπόθεση λόγω σοβαρότητας των καταγγελιών και πως αυτό που γίνεται είναι εις βάρος των καταγγελλομένων, κάτι που έχει υποστηρίξει προ ημερών και η ίδια η Ξάνθη. Αρα αποδείχθηκαν λόγια του αέρα, οι τοποθετήσεις των Πιαλόγλου και Γκαγκάτση, στο ΔΣ της Λίγκας όπου Ξάνθη και ΠΑΟΚ, αντίστοιχα, υποστήριξαν στην πρόσφατη συνεδρίαση της Λίγκας, πως στην ΕΕΑ θα πέσει φως και να μη γίνει δικαστήριο η Λίγκα.  Αξίζει να αναφερθεί ότι μετά το αίτημα της για αναβολή, η πλευρά του ΠΑΟΚ, δεν υποστήριξε πως είναι αβάσιμες οι κατηγορίες, παρά ζήτησε να μην παρίσταται ο Ολυμπιακός στην εξέταση της υπόθεσης.
Μιλάμε για τρομερά πράγματα, καθώς ο Ολυμπιακός είναι αυτός που έκανε την καταγγελία και έχει έννομο συμφέρον! Ένας αθώος κρύβεται ή φέρνει τα στοιχεία για να στήσει στον τοίχο αυτόν που τον κατηγορεί; Το λογικό είναι το δεύτερο, όμως ο ΠΑΟΚ προτίμησε να κρυφτεί! Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι ΠΑΟΚ και Ξάνθη ακολούθησαν την ίδια τακτική, αυτή της κωλυσιεργίας και της αναβλητικότητας.
Ο Ολυμπιακός ζήτησε να πέσει φως
«Αν είστε καθαροί τι σας πειράζει να εισφέρει ότι στοιχεία έχει ο Ολυμπιακός ώστε να βοηθήσει την επιτροπή να αναζητήσει την αλήθεια» αναρωτήθηκε το μέλος της ΕΕΑ, Ειρήνη Μαρούπα. Επίσης, ο Ολυμπιακός τόνισε πως η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ αντιλαμβάνεται τη σπουδαιότητα της υπόθεσης, τονίζοντας πως πρέπει να πέσει φως κθώς έχει σχέση με τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος.
Η πλευρά του Ολυμπιακού σχολίασε τις τρομακτικές συνέπειες της κωλυσιεργίας. Αρκεί κάποιος να φανταστεί ότι μια ομάδα παίζει απέναντι σε άλλη ομάδα που μπορεί αύριο να υποβιβαστεί, με το να της πάρουν αναδρομικά την άδεια ή ακόμα κάποιος να είναι και παίκτης της συγκεκριμένης ομάδας, άρα θα βλέπει αβέβαιο το μέλλον του.  Απαξιώνεται και η ομάδα απαξιώνεται και το πρωτάθλημα…
ΠΑΟΚ και Ξάνθη δεν αντέκρουσαν τα επιχειρήματα. Θα μπορούσαν να πουν: «Είμαστε «καθαροί», συμφωνούμε με τον Ολυμπιακό, να βγουν όλα στο φως από… χθες». Άρα, ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
Τον Ολυμπιακό εκπροσώπησαν οι δικηγόροι, Δημήτρης Καρπετόπουλος και Ιωάννης Χατζησαββάογλου, οι οποίοι αιτήθηκαν να γίνει ακόμα και αύριο έκτακτη συνεδρίαση, αλλά οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ (Μπίρδας, Μαυρομμάτης) ανέφεραν πως έχουν δικαστήριο! Άλλο ένα κώλυμα της πλευρά του ΠΑΟΚ.
Στοιχεία – «φωτιά» θέλει η ΕΕΑ από ΠΑΟΚ-Ξάνθη
Ετσι η συνεδρίαση πήρε αναβολή για τις 10 Ιανουαρίου 2020. Όμως, η ΕΕΑ ζήτησε από ΠΑΟΚ και Ξάνθη ένα… βουνό με έγγραφα. Αναλυτικά:
-Συμφωνητικό μεταβίβασης μετοχών ΠΑΕ Ξάνθης από ΒΙΑΜΑΡ ΑΕ σε INSPORTS IKE, που θα φαίνεται και το τίμημα και τα παραστατικά μεταβίβασης χρημάτων, όπως και η απόφαση του ΔΣ της ΒΙΑΜΑΡ ΑΕ για πώληση.
-Συμφωνητικό μεταβίβασης μετοχών VIALAND ΑΕ, από ΠΑΕ Ξάνθη σε Πανόπουλο και Συγγελίδη, όπου θα φαίνεται και το τίμημα. Παραστατικά μεταβίβασης χρημάτων και αποφάσεις ΔΣ ΠΑΕ Ξάνθης και VIALAND AE, για αγορά και πώληση.
-Συμφωνητικό μεταβίβαση μετοχών VIALAND AΕ, από Πανόπουλο και Συγγελίδη σε RFA, όπου θα φαίνεται και το τίμημα. Παραστατικά μεταβίβασης χρημάτων και αποφάσεις ΔΣ VIALAND AE και RFA.
-RFA: Οικονομικά στοιχεία περιόδου ‪2013-2018‬ και 1/1 έως 30/11 του 2019. Αυξήσεις, μειώσεις κεφαλαίου.
-Δάνεια: Από ποιον έλαβε και αποπληρωμή τους (αναλυτικά δόσεις αποπληρωμής, υποβάλλοντας σχετική σύμβαση).
-Κύκλος εργασιών-αποτελέσματα ‪2013-2018‬.
-Φορολογικές δηλώσεις μετόχων RFA (Καλπαζίδης), περιόδου ‪2013-2018‬.
-Επιχειρηματικές δραστηριότητες RFA στην Ελλάδα.
-Εκπροσώπηση RFA από 2013-σήμερα.
-Μετοχολόγιο ΒΙΑΜΑΡ από 1/1/2018 έως σήμερα.
-Μετοχολόγιο INSPORTS IKE από ίδρυση έως σήμερα.
-Φορολογικές δηλώσεις ‪2016-2018‬ των Συγγελίδη και Πανόπουλου.
-Ισοζύγιο τελευταίου βαθμού ΠΑΕ Ξάνθης στις 30/11/2019 με πλήρη ανάλυση πελατών-προμηθευτών. Αντίστοιχα στοιχεία και για την RFA.

Τα σχόλια είναι κλειστά.