Έκκληση από Επιχειρηματίες Εστίασης στο Ρεθύμνο: “Παραχωρείστε στους δικαιούχους τον επιπλέον χώρο”

Μέσα σε κλίμα αναστάτωσης και αγωνίας για κάθε επόμενη μέρα βρίσκονται αρκετές επιχειρήσεις εστίασης στο Ρέθυμνο με την καθυστέρηση των αδειών επέκτασης τραπεζοκαθισμάτων στα καταστήματα τους.

Έκκληση απευθύνουν στο Δήμο και το Λιμενικό να επισπεύσουν τις διαδικασίες παραχώρησης του επιπλέον χώρου στους δικαιούχους που έχουν κάνει την ανάλογη αίτηση και πληρούν τις προϋποθέσεις για την ακώλυτη διέλευση πεζών και οχημάτων και τη προστασία των διαβάσεων των ατόμων με αναπηρία και εμποδιζόμενων ατόμων (ΑμεΑ).

Οι επιχειρηματίες δε μπορούν να κρύψουν την ανησυχία τους δεδομένου ότι στους υπόλοιπους δήμους του νησιού έχει δοθεί ο επιπλέον χώρος σε όσους δικαιούνται και, μιλώντας στα Παραπολιτικά Κρήτης, αναφέρουν χαρακτηριστικά: “Δε ζητάμε το χώρο για να βγάλουμε περισσότερα, ούτε για να μαζεύουμε πιο πολύ κόσμο. Χρειαζόμαστε το χώρο για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε αυτή τη σεζόν, δεδομένου ότι έχει μειωθεί η δυνατότητα αριθμού πελατών ώστε να τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Άνοιξε η τουριστική σεζόν, μέρα με τη μέρα λειτουργούμε με την ελπίδα της προσέλευσης των επισκεπτών, αλλά είναι επιτακτικό να υπάρχει χώρος στα καταστήματα μας για να τους υποδεχτεί”.

Παράλληλα, αρκετοί επιχειρηματίες, με απόλυτο σεβασμό στο έργο του Λιμενικού, δεν κρύβουν τη δυσαρέσκεια τους για καταστήματα που, όπως αναφέρουν, “έχουν τοποθετήσει παρατύπως τραπεζοκαθίσματα, ενώ  την ίδια στιγμή υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις οι οποίες σέβονται τις νόμιμες διαδικασίες, και αναμένουν υπομονετικά να δοθούν οι άδειες που τους αναλογούν”.