Εκκλησία της Κρήτης: Απαραίτητη η υπεύθυνη στάση όλων μας

Η Εκκλησία της Κρήτης με υπευθυνότητα αποδέχεται και εφαρμόζει όλα τα μέτρα που λαμβάνει η Ελληνική Πολιτεία” αναφέρεται σε ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, για το θέμα του κορωνοϊού.

Σε μια σύντομη δήλωσή του δε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ. Ειρηναίος τόνισε: “Αισθανόμαστε ευαισθησία για όσα συμβαίνουν όλες αυτές τις μέρες. Ευχόμαστε η Κρήτη μας να είναι ελεύθερη, να μην κινδυνεύσει. Να είμαστε όλοι ευλογημένοι και αληθινοί”

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, “είναι απαραίτητη η υπεύθυνη στάση όλων μας” και “υποχρέωση όλων η συμμόρφωση με τους κανόνες υγιεινής”.

Οι ιεράρχες του νησιού αναφέρουν ότι είναι “επιτακτική ανάγκη η αποφυγή πανικού και των ακροτήτων” και υπογραμμίζουν:

“Η Εκκλησία της Κρήτης εκφράζει τη βαθύτατη λύπη Της για κάθε προσβλητική άποψη και τοποθέτηση ανθρώπων οποίας ιδεολογίας, που βρίσκουν την ευκαιρία να διατυπωσουν υβριστικές απόψεις εις βάρος της Εκκλησίας, των Ιερών Μυστηρίων, των Κληρικών και των πιστών, εργαλειοποιωντας έτσι τη δοκιμασία του λαού μας”

Επίσκοπος Κνωσού Πρόδρομος

Στο ανακοινωθέν, που αναγνώστηκε από τον Επίσκοπο Κνωσού Πρόδρομο, αναφέρεται επίσης:

“Η Θεία Κοινωνία είναι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Η προσέλευση στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας γίνεται εκούσια από τους πιστούς, με εφόδιο και προϋπόθεση την αληθινή πίστη. Η Εκκλησία ουδένα εξαναγκάζει στη συμμετοχή στη Θεία Κοινωνία”

Η Εκκλησία της Κρήτης “προτρέπει και παρακαλεί όσοι πιστοί ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, οι ηλικιωμένοι, όσοι είναι ασθενείς ή αισθάνονται ευάλωτοι στην υγεία τους, εκείνοι που έχουν σχετική υπόδειξη από τους γιατρούς τους, να παραμείνουν στα σπίτια τους”

Πληροφορίες creta live

Τα σχόλια είναι κλειστά.