Εκτός ελέγχου η φωτιά στο Σέλινο – Πάνω από 500 άτομα εγκατέλειψαν το Κεδρόδασος

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν σε όλο το Σέλινο και σε συνδυασμό με το δύσβατο της περιοχής δεν έχουν επιτρέψει προς το παρών στις Πυροσβεστικές δυνάμεις να ελέγξουν την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στα ορεινά του δήμου Καντάνου-Σελίνου και συγκεκριμένα στη δημοτική Ενότητα Πελεκάνου

Η πυρκαγιά που ξεκίνησε χες από το Μουστάκο, αναζωπυρώθηκε σήμερα πρωινές ώρες και από τότε παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των πυροσβεστών, αλλά και την εναέρια συνδρομή από ελικόπτερα και αεροπλάνα παραμένει εκτός ελέγχου.

Αυτήν την ώρα υπάρχουν αρκετές εστίες, αλλά η κύρια βρίσκεται μεταξύ Σκλαβοπούλας και Κεδρόδασους (δίπλα στο Ελαφονήσι) μέσα σε μια λαγκαδιά με υψηλή βλάστηση όπου είναι αδύνατη η επέμβαση από χερσαίες δυνάμεις.

Για αυτό άλλωστε εκτός από ισχυρές επίγειες δυνάμεις, επιχειρούν δυο ελικόπτερα τύπου Έρικσον (το ένα ήρθε σήμερα από Αθήνα και συγκεκριμένα από την Ελευσίνα) και δύο αεροσκάφη τύπου Καναντέρ που πραγματοποιούν συνεχώς ρίψεις.

Νωρίτερα οι αρχές αναγκάστηκαν να εκκενώσουν δυο οικισμούς, τα Παπαδιανά και τη Σκλαβοπούλα καθώς οι φλόγες πέρασαν μέσα από τα μικρά χωριά. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις προκάλεσαν ζημιές σε οικίες ευτυχώς όχι μεγάλης έκτασης. Αυτήν την ώρα πάντως οι κάτοικοι των δυο απομακρυσμένων οικισμών έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους.

Παράλληλα οι αρχές έδωσαν εντολή να εκκενωθεί η παραλία του Κεδρόδασους. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει η δημοσιογράφος του Γαύδος fm Ευτυχία Πενταράκη από την διάσημη παραλία έχουν φύγει άρον-άρον πάνω από 500 λουόμενοι και κατασκηνωτές.

Τώρα οι επίγειες δυνάμεις περιμένουν τη φωτιά Ανατολικά πριν το Κεδρόδασος με την ευχή να την περιορίσουν πριν νυχτώσει γιατί διαφορετικά η επιχείρηση κατάσβεσης θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο.https://www.kriti360.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.