Ελλάδα:Παρέμβαση του Νίκου Σοφιανού στο Ρ/Σ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM

Πέρα από τις προκλήσεις τις άρχουσας τάξης της Τουρκίας, είναι ανάγκη να παρθούν αποφασιστικά μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, να δοθεί στήριξη στους συνανθρώπους που πνίγηκαν από τις λάσπες της ανεπάρκειας των κυβερνητικών μέτρων στη Εύβοια, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το μεσημέρι της Τετάρτης στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά FM».

Για τα ελληνοτουρκικά σημείωσε πως είναι προβληματική η προσπάθεια της κυβέρνησης να ζητήσει στήριξη από ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ που υποθάλπουν την τουρκική επιθετικότητα και σπρώχνουν σε μια συζήτηση που οδηγεί στην συνδιαχείριση και τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.

Σημείωσε ακόμα πως οι σύμμαχοι της κυβέρνησης μιλούν για «αμφισβητούμενα νερά» και για την ανάγκη εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων, όπως δείχνει και η προβληματική συμφωνίας της Ελλάδας με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ. Ανέφερε ότι η συμφωνία με την Αίγυπτο βάζει σε σοβαρούς κινδύνους τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και ανοίγει την όρεξη της Τουρκίας.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη, υπογράμμισε ότι όσο το πλαίσιο των προβλημάτων με την Τουρκία γύρω από την υφαλοκρηπίδα βρίσκεται ενταγμένο στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, τόσο είναι προβληματική όλη η εξέλιξη και η Χάγη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.