Ελλάδα : Συνάντηση του ΜέΡΑ25 με «ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ – ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ!»

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΜέΡΑ25 θα στηρίξει στη βουλή τα τοπικά κινήματα του Πειραιά καθώς συμφωνεί ότι ο Πειραιάς – όπως και όλες οι μεγάλες πόλεις – έχουν ξεπεράσει τα όρια της φέρουσας ικανότητας τους σε οικονομικές και τουριστικές δραστηριότητες που δεν είναι συμφωνημένες. Καθώς οι οικονομικές και τουριστικές δραστηριότητες δεν μπορούν να επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα ζωής και την υγεία των κατοίκων.

Τα παραπάνω συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν στα πλαίσια των επαφών του ΜέΡΑ25 με τα κινήματα σε συνάντηση που έγινε την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στη βουλή, με πρωτοβουλία της ΟΕΣΚΕ (Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου και Κινηματικής Εξόρμησης) με το κοινοτικό σχήμα πολιτών της Α’ κοινότητας Πειραιά «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ – ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ!». Στη συνάντηση αυτή με την ΟΕΣΚΕ σε αίθουσα της βουλής μετείχαν και βουλευτές του ΜέΡΑ25.

Πιο συγκεκριμένα από το κοινοτικό σχήμα παραβρέθηκαν οι δύο κοινοτικοί σύμβουλοι Αλεξόπουλος Σωτήρης και Βήνη Δήμητρα, η δικηγόρος Γιαννούλου Ανθή και τα μέλη Αργυρός Γιώργος και Τριανταφύλλου Παύλος, οι οποίοι/ες αναφέρθηκαν διεξοδικά και εμπεριστατωμένα στο θέμα.
Η συζήτηση έγινε με τα μέλη της ΟΕΣΚΕ και τους/τις βουλευτές του ΜέΡΑ25 Απατζίδη Μαρία, Αρσένη Κρίτωνα, Μπακαδήμα Φωτεινή και Σακοράφα Σοφία και περιστράφηκε γύρω από τα ζητήματα της επέκτασης του λιμανιού του Πειραιά από την Cosco, που αφορά την δημιουργία προβλήτα κρουαζιεροπλοίων στην Πειραϊκή και τα παρελκόμενα έργα της (ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα κα), προβλήτα στην Δραπετσώνα, όπως και την δυσοσμία και την έκλυση βενζολίου από τις δεξαμενές πετρελαιοειδών στην Δραπετσώνα όπως η εταιρεία «OIL ONE» του ομίλου Μελισσανίδη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.