Ελλάδα : Συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΜέΡΑ25

Σε κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της ΟΕΣΚΕ(Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου Κινηματικής Εξόρμησης) σήμερα το απόγευμα στις 6μμ στη βουλή (αίθουσα 150) θα συζητηθούν:

Πρώτον η κατάσταση στην Χρεοδουλοπαροικία μας αλλά και στην ΕΕ, ενώπιον του Προϋπολογισμού αλλά και του «Αναπτυξιακού» νομοσχεδίου – πως θα τοποθετηθεί το ΜέΡΑ25 σε αυτά τις δύο μείζονες κοινοβουλευτικές συζητήσεις.

Δεύτερον θα γίνει ενημέρωση για το κοινοβουλευτικό έργο και για άλλα επίκαιρα Νομοσχέδια/Επιτροπές/Θέματα όπως είναι οι Απόδημοι, η Αναθεώρηση του Συντάγματος, η Επιτροπή για το ΝΑΤΟ, η Επιστολή από τον Περιφερειάρχη για τον ΧΥΤΑ και θέματα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Τρίτον θα γίνει ενημέρωση από την ΟΕΣΚΕ για τον οδικό χάρτη της Προσυνεδριακής Διαδικασίας και θα αναζητηθούν διδάγματα για το Καταστατικό από την μέχρι τώρα εμπειρία.

Τέταρτον θα συζητηθεί η σύγκληση των Τομέων του ΜέΡΑ25 και η δημιουργία «Σκιώδους Κυβέρνησης».

Πέμπτον θα συζητηθούν οι Εκδηλώσεις – Κινητοποιήσεις του ΜέΡΑ25 στη Θεσσαλονίκη την 1η Νοεμβρίου με την ομιλία του Γραμματέα του κόμματος Γ.Βαρουφάκη στους φοιτητές, οι Παρουσιάσεις του Γραμματέα εκτός Ελλάδας το επόμενο διάστημα, η Πανευρωπαϊκή Συνέλευση του DiEM25 στην Πράγα στις 23 και 24 Νοεμβρίου, το Κοινό Συνέδριο DiEM25-MέΡΑ25-Εργατικό Κόμμα Βρετανίας στις Βρυξέλλες στις 18 Ιανουαρίου καθώς και η αποστολή του DiEM25-MέΡΑ25 στο Συριακό Κουρδιστάν. Και τέλος θα συζητηθούν και θέματα επικοινωνίας.