Ελλάδα:Το παραποδόσφαιρο και οι τσιφλικάδες δεν ήθελαν τον Αυγενάκη

Ο Λευτέρης Αυγενάκης παραμένει υφυπουργός αθλητισμού. Μια είδηση που δεν προξενεί καμία έκπληξη. Μια είδηση που δεν θα έπρεπε να είναι «είδηση». Αλλά είναι, επειδή το παρασκήνιο την έκανε τέτοια. Το παρασκήνιο του ζοφερού κόσμου του ελληνικού ποδοσφαίρου, που ενοχλήθηκε από τη νομιμότητα. Ενοχλήθηκε που οι αρχές έκαναν (έστω λίγο) σωστά τη δουλειά τους.

Εκβίασαν. Τον εκβίασαν. Απείλησαν. Τον απείλησαν. Εκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να αλλοιώσουν την πραγματικότητα. Πέταξαν λάσπη. Εκαναν ακραίες, χυδαίες επιθέσεις στον ίδιο και σε μέλη της οικογένειάς του. Ισοπέδωσαν κάθε έννοια δεοντολογίας. Ξεπέρασαν κάθε όριο. Έβαλαν ό,τι μέσο είχαν και δεν είχαν για να μπορέσουν να κάνουν πράξη τα σχέδιά τους. Ξαναεκβίασαν. Πανηγύρισαν. Και τελικά, έκαναν μια τρύπα στο νερό.

Ο Αυγενάκης έγινε το πρόσωπο της προπαγάνδας του συστήματος. Επιθέσεις, δημοσιεύματα, διαρροές και πολλά ακόμη που δεν γράφονται/λέγονται, έγιναν όλο αυτό το διάστημα. Ακραία. Μια ιδιότυπη μορφή «επικήρυξης». Κανονική επικήρυξη. Χυδαία. Εμετική. Αντιπροσωπευτική όσων εκφράζει το σύστημα που διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο από σκιές και υπόγεια. Είχαν συνηθίσει, βλέπετε, τα υπόγεια να κάνουν κουμάντο. Είτε αυτά αφορούσαν το Μαξίμου, είτε άλλα ιστορικά κτίρια.

Ποια είναι η αλήθεια; Ποιοι κυνηγούν όλο αυτό το διάστημα τον Αυγενάκη; Μόνο εκείνοι που πλήττονται τα συμφέροντά τους. Εκείνοι που έχουν χτίσει τσιφλίκια και δεν θέλουν να χάσουν κεκτημένα. Εκείνοι που προσπαθούν να κρατήσουν τα «μαγαζάκια» τους. Εκείνοι που παρανόμησαν, πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη και προσπαθούν να ρίξουν αλλού τις ευθύνες τους. Εκείνοι, επίσης, που δεν θέλουν να χάσουν την κονόμα. Εκείνοι που είχαν ότι δεν θα μπορούν, πια, να εμφανίζουν σωματεία-σφραγίδες σε όλο τον αθλητισμό.

Αντίθετα, οι πραγματικοί πρωταγωνιστές στάθηκαν και στέκονται συμπαραστάτες σε όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει από την Κυβέρνηση για τη βελτίωση του αθλητισμού. Οι αθλητές, οι κορυφαίοι της χώρας, οι Ολυμπιονίκες μαζικά, έχουν μιλήσει ανοιχτά για τα όσα βελτιώθηκαν και συνεχίζουν να βελτιώνονται τον τελευταίο χρόνο στον ελληνικό αθλητισμό. Διότι αθλητισμός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Που και εκεί οι τομές είναι μεγάλες, προς τη σωστή κατεύθυνση και για αυτόν τον λόγο πονούν εκείνους που χάνουν τα κεκτημένα ή που ζουν από τις εξαρτήσεις.

Η εθνική πολιτική για τον αθλητισμό δεν καθορίζεται από τον Αυγενάκη. Είναι μια συνολική προσπάθεια, που έχει καθοριστεί από την Κυβέρνηση, με στόχο να βελτιωθεί το σαθρό σκηνικό που επικρατούσε όλα αυτά τα χρόνια. Με στόχο ο αθλητισμός να ανθίσει, επαγγελματικός και ερασιτεχνικός. Χωρίς διακρίσεις, χωρίς παιδιά και αποπαίδια. Με στόχο να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις, να χρηματοδοτηθούν όλοι όσοι και να μην πηγαίνουν τα λεφτά στις τσέπες των λίγων.

Ο πραγματικός αθλητισμός στηρίζει ανοιχτά τις ενέργειες της Κυβέρνησης όλο αυτό το διάστημα. Κι αν ορισμένοι θεωρούν ότι μπορούν να παίζουν παιχνίδια εξουσίας και να εκβιάζουν; Αποδείχθηκε ότι εκβιασμοί και υπόγειες πρακτικές δεν περνούν. Και δεν γίνονται αποδεκτές. Ούτε οι υπουργοί θα επιλέγονται από τους διάφορους ισχυρούς, που νομίζουν ότι τους «παίρνει» να παίζουν παιχνίδια στην πλάτη της Κυβέρνησης.https://www.athleticradio.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.