«Ελληνική Επανάσταση 1821» – Μαζί μετην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ο 2ος τόμος του βραβευμένου έργου της Εκδοτικής Αθηνών

Ο  δεύτερος σκληρόδετος τόμος της νέας σειράς βιβλίων «Ελληνική Επανάσταση 1821», από την Εκδοτική Αθηνών, «Η πορεία των Ελλήνων προς την απελευθέρωση» κυκλοφόρησε χθες με την εφημερίδα”Παραπολιτικά”.

To δεύτερο βιβλίο αναφέρεται στη σταθεροποίηση της Επανάστασης στην Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά, στην Ήπειρο, στην Κρήτη, στην Εύβοια, στο Μεσολόγγι.

Περιγράφονται, επίσης, οι επιχειρήσεις των Ανδρούτσου, Νικηταρά, Υψηλάντη και άλλων εναντίον του στρατού του Δράμαλη, το τέλος του Αλή πασά, η καταστροφή της Χίου, η εκστρατεία και η καταστροφή του Δράμαλη, η εκστρατεία του Κιουταχή στη Δυτική Ελλάδα.

Αναλύονται διεξοδικά τα γεγονότα πριν και κατά τη διάρκεια της Β’ Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος (29 Μαρτίου – 18 Απριλίου 1823). Τέλος, στον τόμο αυτό γίνεται εκτενής αναφορά στο φαινόμενο του φιλελληνισμού από το 1821 ως το 1823 και στον κύριο εκφραστή του, τον λόρδο Βύρωνα.

Τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» προσφέρουν σε όλους τους Έλληνες το μνημειώδες έργο της Εκδοτικής Αθηνών «Ελληνική Επανάσταση», που βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών. Την μοναδική αυτή έκδοση επιμελήθηκαν και συνέγραψαν κορυφαίοι Έλληνες ακαδημαϊκοί και ιστορικοί, όπως οι Κωνσταντίνος Τσάτσος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος και Βασίλειος Σφυρόερας.

Η Ελληνική Επανάσταση είναι μέγα γεγονός της Ελληνικής Ιστορίας. Στη συνείδηση του Εθνους έλαβε θρυλικές διαστάσεις και αποτέλεσε έμπνευση για τις επόμενες γενιές των Ελλήνων, που σε καιρούς δοκιμασίας τούς εμψύχωσε για καρτερία και αντίσταση.

Η Επανάσταση του 1821 ήταν ένας επικός, απελευθερωτικός αγώνας, που διήρκεσε 9 σκληρά χρόνια και κατάφερε να επικρατήσει εναντίον ενός αντιπάλου συντριπτικά ισχυρότερου και να καταλήξει, έπειτα από κακουχίες, διωγμούς, σφαγές και τεράστιες θυσίες χιλιάδων Ελληνίδων και Ελλήνων στην ίδρυση του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους.

Στους τέσσερις πολυτελείς σκληρόδετους τόμους της σειράς, μέσα από τα έγκυρα κείμενα πνευματικών ανθρώπων, που πλαισιώνονται από έγχρωμες εικόνες, πίνακες, χάρτες και σχεδιαγράμματα από τα μεγαλύτερα μουσεία της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Μεγάλης Βρετανίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, ξεδιπλώνεται όλη η πορεία της Ελληνικής Επανάστασης μέχρι την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους.

Ακολουθούν οι τόμοι:

21.3 ΤΟΜΟΣ Γ – H νίκη των Ελλήνων
28.3 ΤΟΜΟΣ Δ – Το Νέο Ελληνικό Κράτος

Παραπολιτικά Parapolitika

Τα σχόλια είναι κλειστά.