Όλα τα Νέα

Η ΕΛΜΕ Χανίων στηρίζει το ΕΠΑΛ Βρυσών

38

Με ανακοίνωσή της, η ΕΛΜΕ Χανίων εκφράζει τη συμπάράστασή της (με κινητοποίηση και στάση εργασίας) στο ΕΠΑΛ Βρυσών λόγω του γνωστού ζητήματος με την κατάργηση ειδικοτήτων του:

Η ΕΛΜΕ Χανίων με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ στηρίζει τον αγώνα του ΕΠΑΛ Βρυσών και κάθε σχολείου που αγωνίζεται για το δικαίωμα στη μόρφωση. Για να μπορούν οι μαθητές να σπουδάζουν την ειδικότητα ή τον προσανατολισμό που αυτοί έχουν επιλέξει, στο σχολείο της περιοχής τους.

Δε θα ανεχθούμε σαν σωματείο την παρέμβαση οποιουδήποτε κρατικού μηχανισμού που προσπαθεί να φιμώσει φωνές αντίστασης μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα

Καταδικάζουμε την ενέργεια του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, ο οποίος σε μια προσπάθεια εκφοβισμού ζήτησε από τον διευθυντή του ΕΠΑΛ Βρυσών, να παρουσιαστεί την Τρίτη 5/12/2017 στα γραφεία της Περιφέρειας στο Ηράκλειο, με τα αρχεία των δυο τελευταίων ετών που αφορούν εγγραφές μαθητών, με σκοπό αυτά να ελεγχθούν για τυχόν παρατυπίες και να επιβληθούν πιθανές διοικητικές κυρώσεις στη Διεύθυνση του Σχολείου.

Η προσπάθεια εκφοβισμού, τρομοκρατίας στρέφεται εναντίον του μαχόμενου εκπαιδευτικού κινήματος και των αγώνων για δημόσιο σχολείο και μορφωτικά δικαιώματα. Σε κάθε περίπτωση η ΕΛΜΕ Χανίων δηλώνει ότι δεν επιτρέψει κανένα πειθαρχικό εκφοβισμό ή μέτρο σε βάρος συναδέλφων και θα πάρει όλα τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα. Όσοι ψάχνουν για παρατυπίες και μαγειρέματα χτύπησαν λάθος πόρτα, ας τα ψάξουν στους διαδρόμους των Υπουργείων, στις συνομιλίες με τους θεσμούς, στην προσπάθεια τους να καταργήσουν την απεργία και να συγχωνεύσουν σχολεία. Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΛΜΕ Χανίων, οι γονείς, οι μαθητές και οι τοπικές κοινωνίες θα συνεχίσουν τον αγώνας τους και θα τον προστατεύσουν.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Χανίων την Παρασκευή 8/12/2017 στις 13.00. Για το λόγο αυτό η ΕΛΜΕ Χανίων κηρύττει 2ωρη στάση εργασίας από 12.00 έως 14.00 .

Τα σχόλια είναι κλειστά, αλλά Trackbacks και Pingbacks είναι ανοιχτά.