Εμφανίστηκε ξανά η μεγαλύτερη μέλισσα του κόσμου

Σε ένα νησί στην Ινδονησία εμφανίστηκε η μεγαλύτερη μέλισσα του κόσμου, την οποία οι επιστήμονες θεωρούσαν εξαφανισμένη εδώ και 38 χρόνια.

Με μέγεθος 6,5 εκατοστά οι συγκεκριμένες μέλισσες ζουν στο απομακρυσμένο σύμπλεγμα νησιών North Moluccas στην Ινδονησία και ονομάζονται Megachile pluto.

Σύμφωνα με τη βιολόγο Simon Robson του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ «η μέλισσα αυτή είναι τόσο αστεία μεγάλη που είναι πραγματικά εντυπωσιακή». Η ανακάλυψη της επανεμφάνισης δεν ήταν εύκολη δουλειά αφού το υποείδος ζει σε απομακρυσμένες περιοχές μέσα σε δάση.

 

Ενσωματωμένο βίντεο

«Οι θηλυκές φτιάχνουν τις φωλιές τους στα αναχώματα των τερμιτών, χρησιμοποιώντας τις τεράστιες δαγκάνες τους για να μαζεύουν το ρετσίνι από τα δέντρα έτσι ώστε να στήσουν το σχήμα της φωλιάς τους και για να προστατευτούν από τους τερμίτες», πρόσθεσε ο βιολόγος. Οι θηλυκές είναι μάλιστα δύο φορές μεγαλύτερες από τις αρσενικές (κηφήνες). Για την ακρίβεια, το μέγεθος της θηλυκής φτάνει στα 3,8 εκατοστά, ενώ οι αρσενικές τα 2,3.

«Έχω κάνει τουλάχιστον πέντε εξορμήσεις μέχρι σήμερα για να βρω έστω μία και δεν τα είχα καταφέρει», δήλωσε ο φωτογράφος Clay Bolt που έψαχνε στα σημεία όπου οι επιστήμονες την είχαν εντυπώσει για τελευταία φορά.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.