Όλα τα Νέα

Ένοχοι και οι δύο κατηγορούμενοι για το εργαστήριο ναρκωτικών στο Τυμπάκι

309

Ένοχοι κρίθηκαν και οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση που είχε αποκαλυφθεί τον Φεβρουάριο στο Τυμπάκι με τον εντοπισμό αυτοσχέδιου εργαστηρίου επεξεργασίας και τυποποίησης κάνναβης σε μορφή «σοκολάτας».

Εκδικάστηκε πριν από λίγο από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, η υπόθεση κρίνοντας ένοχους και τους δύο και αποδίδοντας ποινή φυλάκισης 18 ετών και πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι αστυνομικοί κατάσχεσαν από πατάρι παλιού καφενείου 16,5 κιλά χασίς, 2,5 κιλά «σοκολάτας» και εξοπλισμό απαραίτητο για τις διαδικασίες επεξεργασίας.

Το ιστορικό της υπόθεσης 

Κατηγορούμενοι ήταν δύο 47χρονοι φίλοι, ο ένας γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής και ο άλλος γεωπόνος. Ο 47χρονος επιχειρηματίας τόσο προανακριτικά όσο και κατά την απολογία του ενώπιον των ανακριτικών Αρχών επέμεινε στην αθωότητά του. Υποστήριξε ότι ως άνθρωπος δεν έχει καμία σχέση με τα ναρκωτικά γενικότερα. Και ότι ουδέποτε θα έκανε κάτι που θα εξέθετε τον ίδιο αλλά και την οικογένειά του. Ιδιαίτερα την σύζυγο του λόγω και υπηρεσιακής της ιδιότητας.

Την ευθύνη για τα ναρκωτικά ανέλαβε ο 47χρονος φίλος του, γεωπόνος στο επάγγελμα,. Από την πρώτη στιγμή έσπευσε να απεμπλέξει τον συγκατηγορούμενό του, δίνοντας τις δικές του εξηγήσεις.

Φέρεται δηλαδή ο επιχειρηματίας να μπήκε μπροστά να ενοικιάσει τον χώρο για να βοηθήσει τον συγκατηγορούμενο του. Ο οποίος ήθελε να λειτουργήσει το καφενείο, όμως λόγω εμπλοκής του σε ποινική υπόθεση στο παρελθόν είχε χάσει την φερεγγυότητα του. Ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι από τις 16 έως τις 29 Ιανουαρίου απουσίαζε διαδοχικά στο εξωτερικό και στην Αθήνα.

Στην πρωτεύουσα παρέμεινε για κάποιες ιατρικές εξετάσεις. Ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε για τα ναρκωτικά, ωστόσο ανησυχούσε μήπως μπλέξει. Αυτό,επειδή γνώριζε το πάθος του φίλου του για τον τζόγο και ήθελε να απεμπλακεί από το συγκεκριμένο μαγαζί το συντομότερο δυνατόν. Για το λόγο αυτόν είχε σκοπό να ζητήσει το κλειδί, προκειμένου να το επιστρέψει στους ιδιοκτήτες.

Ο 47χρονος γεωπόνος υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα ναρκωτικά αλλά έχει πάθος με τον τζόγο. Λόγω της εξάρτησής του από τον τζόγο είχε ένα χρέος, το οποίο δεν μπορούσε να αποπληρώσει. Για να «πατσίσει» την οφειλή, αναγκάστηκε να αποδεχτεί την πρόταση που του έκαναν δύο Αλβανοί, δηλαδή να βρει έναν χώρο για τη συγκεκριμένη «δουλειά».

Για τη «συμφωνία» αυτή ο συγκατηγορούμενος του δεν γνώριζε το παραμικρό.