Ενοικιάζεται η θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση

Από τη θαλαμηγό του Έλληνα κροίσου είχαν περάσει πολλές μεγάλες προσωπικότητες. Τώρα μπορούν και οι "κοινοί θνητοί" να νοικιάσουν τη "Χριστίνα Ο" - με το αζημίωτο φυσικά.

Η διάσημη θαλαμηγός «Χριστίνα Ο» του Αριστοτέλη Ωνάση και της Τζάκι Κένεντι – Ωνάση ενοικιάζεται – με το αζημίωτο φυσικά – από ελληνική εταιρεία σε όσους θα ήθελαν να ζήσουν όπως ο Έλληνας κροίσος.

Ο κληρονόμος αγόρασε μία φρεγάτα από την καναδική κυβέρνηση το 1954, τη μετέτρεψε σε πολυτελή θαλαμηγό και την ονόμασε αρχικά «Χριστίνα», όπως η κόρη του.

Από την εντυπωσιακή θαλαμηγό πέρασαν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του διεθνούς τζετ σετ τότε αλλά και ονόματα-θρύλοι, όπως η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η Γκρέις Κέλι, ο Φρανκ Σινάτρα, η Μέριλιν Μονρόε, η Γκρέτα Γκάρμπο, ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο Τίτο, ο βασιλιάς Φαρούκ της Αιγύπτου, ο Τζον Κένεντι, η Μαρία Κάλλας.

Η θαλαμηγός έχει 99 μέτρα μήκος και περιλαμβάνει 17 υπνοδωμάτια, μία τραπεζαρία που χωράει 40 άτομα, σπα, κέντρο ομορφιάς, παιδότοπο και ελικοδρόμιο. Η προεδρική σουίτα ονομάζεται φυσικά «Σουίτα Ωνάση» και έχει τζακούζι. Μπορεί να φιλοξενήσει 34 άτομα και άλλα 38 άτομα πλήρωμα.

Η βιβλιοθήκη της θαλαμηγού είναι γεμάτη με έργα Ελλήνων κλασικών συγγραφέων, τα σκαμνιά του μπαρ είναι καλυμμένα με δέρμα λευκής φάλαινας, ενώ ο πυθμένας της πισίνας υψώνεται ως το επίπεδο του καταστρώματος και μετατρέπεται σε πίστα χορού, διακοσμημένη με ψηφιδωτά που απεικονίζουν σκηνές από την ελληνική μυθολογία.

Το εσωτερικό της θαλαμηγού είναι βαμμένο σε απαλούς τόνους με μόνη εξαίρεση την εντυπωσιακή κυκλική σκάλα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.