Όλα τα Νέα

Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου – Ποιοι δεν θέλουν να προχωρήσουμε – Τα εμπόδια και η ανατροπή

Η «καυτή» ατζέντα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου - Ο Γιάννης Γλετζάκης μιλάει στο parapolitikakritis.gr

555

Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου – Ποιοι δεν θέλουν να προχωρήσουμε – Τα εμπόδια και η ανατροπή.

Λένε ότι κάθε κρίση αποτελεί και μια ευκαιρία. Έτσι και εδώ. Η ανάγκη συμβαδίζει με την δύναμη. Την δύναμη της ελληνικής γεωργίας. Την δύναμη της ελληνικής γης και του πρωτογενούς τομέα. Ένα κλάδο που συνεχίζει να αντιστέκεται παρά τις πιέσεις. Αναδεικνύοντας νέες δυνατότητες. Δυνατότητες που μπορούν να αποτελέσουν τις δομές μιας συνολικής ανασυγκρότησης.

 

υπογράφει ο Νίκος Νεβεσκιώτης

Προκλήσεις, στοχεύσεις και προτεραιότητες συγκροτούν ένα πεδίο καθημερινής τριβής για τους ανθρώπους που αποφάσισαν να ασχοληθούν και να προσφέρουν. Δεν είναι μακριά ο καιρός που η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου θύμιζε «καζάνι που έβραζε». Μια σειρά από εξελίξεις, οδήγησαν σε εκλογές. Εκλογές που ανέδειξαν τον κ. Γιάννη Γλετζάκη στο τιμόνι της Ένωσης.

Ο Γιάννης Γλετζάκης μιλάει στο parapolitikakritis.gr

Με αυτές τις σκέψεις βρεθήκαμε στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου, συναντώντας τον νέο Πρόεδρο της Ένωσης, κ. Γ. Γλεντζάκη. Μέσα από τα μικρόφωνο των Παραπολιτικών Κρήτης και την καθημερινή εκπομπή «Τα λέμε Όλα», με τον Παντελή Σπυριδάκη, ανοίξαμε όλη την «καυτή» ατζέντα της Ένωσης.

 

Συνολική αποδοχή – Μεγάλη ευθύνη

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεταιριστές του Νομού Ρεθύμνης για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν σε αυτές τις εκλογές. Οι αριθμοί δείχνουν μια συλλογική αποδοχή. Μια αποδοχή που με συγκινεί, μου δίνει δύναμη και πείσμα ότι πρέπει να τα καταφέρω».
«Δε θα ήθελα να μιλήσω για το χτες. Θα κοιτάξουμε όλοι να πάμε μπροστά τον Συνεταιρισμό, διότι ο πρωτογενείς τομέας είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την Ανάπτυξη του τόπου μας».

 

Στόχος η λειτουργία του τυροκομείου

«Το εργοστάσιο μας εργάζεται κανονικά με γρήγορους ρυθμούς όπως και το εργοστάσιο ζωοτροφών. Ερχόμαστε σε μια συμφωνία να ξεκινήσουν άμεσα και τα λάδια. Επόμενος στόχος και προσωπικό στοίχημα, είναι το τυροκομείο που είναι βοήθεια για όλους τους αγροκτηνοτρόφους του Ρεθύμνου».

Η ρύθμιση των οφειλών σε προτεραιότητα

«Γνωρίζω τα προβλήματα και τα «κοιτάζω κατάματα». Ως νέα Διοίκηση θέτουμε κάποιες προτεραιότητες. Έχουμε κάνει ήδη μεταβίβαση στο ΤΕΙ για το ερευνητικό κέντρο και ο φάκελος είναι στον επίτροπο στο Ηράκλειο και πιέζουμε ώστε να μην χάσουμε άλλο χρόνο. Με το «κλείσιμο» του φακέλου θα πωληθεί 3,98 εκ των οποίων ένα ποσό θα πάρει η Τράπεζα και ένα άλλο ποσό θα καλυφτούν παλιές οφειλές».

Οι Ρεθεμνιώτες στο πλευρό της Ένωσης

«Καλούμε όλους τους Ρεθυμνιώτες να βρίσκονται κοντά στην Ένωση. Ήδη έχει σχηματιστεί η τριμελής επιτροπή που θα διαπραγματευτεί με τις Τράπεζες. Από μηδενική βάση. Έτσι ώστε να πληρώσουμε ότι χρωστάμε, αλλά με βιώσιμο τρόπο. Αυτός είναι ο στόχος μου. Και αυτή η επιτροπή θα κάνει την πρώτη συνάντηση με τις τράπεζες».

Επιτροπή Συνεννόησης με τις Τράπεζες

«Με την επιτροπή αυτή, πιστεύουμε θα έχουμε καλύτερη συνεννόηση με τις τράπεζες από το αν πήγαινε ο Πρόεδρος μεμονωμένα . Την Επιτροπή θα την απαρτίζουν επιφανείς Ρεθυμνιώτες με μεγάλη αποδοχή. Έχουμε βγάλει τα στοιχεία που χρειάζονται για να πάμε έτοιμοι στην συνάντηση με τις τράπεζες».

Μέριμνα για πώληση του ακινήτου της Αφ. Φωτεινής στα ΚΤΕΛ

«Ένα ακόμα μέλημα μας αποτελέι ο διαγωνισμός της πώλησης του ακινήτου της Αγίας Φωτεινής . Βάση της Γενικής Συνέλευσης στις 22/10 αποφασίστηκε να πωληθεί το ακίνητο. Μέχρι αυτή τη στιγμή έχει ενδιαφερθεί το ΚΤΕΛ. Ήδη έχει κάνει την συνάντηση ο δικηγόρος όπου έχει το φάκελο και αυτές τις μέρες θα βρεθώ και εγώ να συζητήσω μαζί τους. Μπορείτε εύκολα να αντιληφθείτε την σημασία μεταστέγασης του ΚΤΕΛ για την κοινωνία του Ρεθύμνου».

Εξόφληση οφειλών προς τους εργαζόμενους 

«Με την ολοκλήρωση της υπόθεσης του ΤΕΙ και την πώληση του ακινήτου της Αγ. Φωτεινής, θα έχουμε την δυνατότητα να εξοφληθούν οι εργαζόμενοι. Υπάρχουν προβλήματα, αλλά και η καθημερινότητα είναι μεγάλο στοίχημα για εμάς και πρέπει να λυθεί».

Σφραγίδα από την Ασή Γωνία

«Για την ιστορία, ο πρώτος που έστησε την Ένωση ήταν από την Ασή Γωνιά και ήταν Θειος μου. Έχουμε την υποχρέωση στο γέρο Αντρέα Μπικάκη, να κάνουμε την Ένωση όπως την  ονειρεύτηκε και την είχε.  Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

parapolitikakritis.gr 

Τα σχόλια είναι κλειστά, αλλά Trackbacks και Pingbacks είναι ανοιχτά.