Όλα τα Νέα

Εντυπωσιακή αύξηση των Ελλήνων στα κάμπινγκ για να μπορέσουν να κάνουν οικονομικές διακοπές

και από επιλογή και λόγω κρίσης!

223

Ο πιο προσοδοφόρος μήνας των κάμπινγκ εμφανίζεται να είναι ο Αύγουστος

Πολλοί αγαπούν το κάμπινγκ, άλλοι το επιλέγουν για να μπορέσουν να κάνουν οικονομικές διακοπές.

Γεγονός είναι πάντως ότι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν μια εντυπωσιακή αύξηση των Ελλήνων πελατών στα οργανωμένα κάμπινγκ της χώρας και μια αισθητή μείωση των ξένων επισκεπτών.

Όπως αναφέρει το Euro2day, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Έρευνας Κίνησης Καταλυμάτων Ξενοδοχειακού Τύπου και Κάμπινγκ που διενεργεί η Ελληνική Στατιστική Αρχή το 2015 οι Έλληνες πραγματοποίησαν συνολικά 768.570 διανυκτερεύσεις σε κάμπινγκ όλης της χώρας έναντι 782.981 που πραγματοποίησαν αλλοδαποί επισκέπτες.

Η κυριαρχία των ξένων που επέλεξαν τα ελληνικά κάμπινγκ, μάλιστα, ήταν απόλυτη, αφού πραγματοποίησαν σταθερά περισσότερες διανυκτερεύσεις από τους Έλληνες όλους τους μήνες από τον Ιανουάριο μέχρι και το Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου.

Η εικόνα, ωστόσο, άλλαξε άρδην το 2016 καθώς οι Έλληνες προσπέρασαν τους ξένους τουρίστες πραγματοποιώντας συνολικά 810.443 διανυκτερεύσεις έναντι 770.806 διανυκτερεύσεων των αλλοδαπών.

Στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου στην οποία αναφέρονται τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι διανυκτερεύσεις των Ελλήνων ήταν περισσότερες από τις αντίστοιχες των ξένων επισκεπτών στους επτά μήνες, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου αιχμής Ιουλίου-Αυγούστου. Οι αλλοδαποί επισκέπτες εμφανίζονται να πραγματοποίησαν περισσότερες διανυκτερεύσεις από τους Έλληνες μόνο τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο.

Ο πιο προσοδοφόρος μήνας των κάμπινγκ εμφανίζεται να είναι ο Αύγουστος κατά τον οποίο (το 2016) οι Έλληνες πραγματοποίησαν 332.856 διανυκτερεύσεις, ενώ οι αλλοδαποί επισκέπτες 267.199.

Ο Ιούλιος ήταν ο δεύτερος μήνας όπου καταγράφηκε μεγάλος όγκος διανυκτερεύσεων Ελλήνων στα κάμπινγκ. Πιο συγκεκριμένα οι Έλληνες πραγματοποίησαν συνολικά 257.483 διανυκτερεύσεις έναντι 231.248 των ξένων τουριστών.

Το «προσπέρασμα» των Ελλήνων παραθεριστών στους ξένους τουρίστες σε επίπεδο διανυκτερεύσεων στα κάμπινγκ έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν συνυπολογίσει κανείς πως οι αλλοδαποί πελάτες είναι 30% περισσότεροι από τους Έλληνες. Πιο συγκεκριμένα, το 2016 οι Έλληνες που έκαναν διακοπές σε κάμπινγκ ανήλθαν σε 139.342, ενώ οι αλλοδαποί επισκέπτες έφθασαν τους 196.519.

Στα ίδια στοιχεία αποτυπώνεται η αντίστροφη δυναμική που καταγράφεται στις αφίξεις Ελλήνων και ξένων τουριστών στα κάμπινγκ της χώρας. Έτσι, οι Έλληνες πελάτες αυξήθηκαν κατά 12 χιλιάδες από το 2015 στο 2016, ενώ στο ίδιο διάστημα οι αλλοδαποί πελάτες μειώθηκαν κατά 14 χιλιάδες.