Όλα τα Νέα

Επείγει ένα κέντρο στήριξης καρκινοπαθών στο Ρέθυμνο

Συναντήσαμε την κα. Βενετία Μπαρκάτσα, έναν πραγματικό μαχητή της ζωής

520

Πέρασαν περίπου 15 χρόνια από εκείνη τη στιγμή που η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία ξεκινούσε τη δική της εκστρατεία κατά του καρκίνου του μαστού. Χιλιάδες γυναίκες, δεκάδες οργανώσεις, εκατοντάδες μηνύματα και ένας μήνας, ο Οκτώβριος, αφιερωμένος εξ ολοκλήρου σε αυτό.

υπογράφει ο Νίκος Νεβεσκιώτης

Ενημέρωση, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία. Το αρχικό στοίχημα φαίνεται να κερδήθηκε. Στην πλειοψηφία τους οι γυναίκες που θα διαγνωστούν θα επιβιώσουν. Αρκεί όμως αυτό;

Σήμερα, οφείλουμε να εστιάσουμε στις δευτερεύουσες επιπλοκές. Να εξετάσουμε τις επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των γυναικών που επιζούν. Την δυνατότητα τους να επιστρέψουν αποδοτικά στην εργασία τους. Εκεί οφείλουμε να εστιάσουμε. Παρέχοντας δομές στήριξης άκρως σημαντικές και απαραίτητες.

Με αυτές τις σκέψεις βρεθήκαμε έξω από τις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, όπου συναντήσαμε την κα. Βενετία Μπαρκάτσα, ένα πραγματικό μαχητή τη ζωής.  Μέσα από το μικρόφωνο των Παραπολιτικών Κρήτης 102,4 και την καθημερινή εκπομπή «Τα λέμε ΟΛΑ», με τον Παντελή Σπυριδάκη, συζητήσαμε για την αναγκαιότητα ενός κέντρου στήριξη καρκινοπαθών στο Ρέθυμνο.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: