Επέμβαση της Ομάδας Ειδικών Αποστολών της ΕΛ.ΑΣ. στην φυλακή Χανίων

Τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, έληξε η αναστάτωση που υπήρχε απο το βράδυ του Μ. Σαββάτου στην κλειστή φυλακή Χανίων καθώς με εντολή του Εισαγγελέα Χανίων πραγματοποιήθηκε επέμβαση της Ομάδας Ειδικών Αποστολών της ΕΛ.ΑΣ.

Μόλις οι ειδικές δυνάμεις μπήκαν στην ακτίνα στην οποία υπήρξε η “στάση”, οι περίπου 60 κρατούμενοι μπήκαν στα κελιά τους.

Οι κρατούμενοι το βράδυ του Μ.Σαββάτου αρχικά αρνούντο να μπουν στα κελιά τους, κάτι που τελικά έκαναν πρίν τα μεσάνυχτα. Όμως το πρωί της Κυριακής ξεσηκώθηκαν και πάλι προκαλώντας φθορές

Το απόγευμα της Κυριακής ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας μετέβη στο Κατάστημα Κράτησης σε μια προσπάθεια να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να πεισθούν οι κρατούμενοι να επικρατήσει ηρεμία.

Αιτήματα των κρατουμένων για τα οποία ζητούσαν να δοθεί άμεσα λύση αλλά και η επιμονή τους να μην εισέλθουν στα κελιά τους, οδήγησαν στην απόφαση μετά από σύσκεψη των αρμοδίων για επέμβαση των ειδικών δυνάμεων, τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Μέλημα τόσο του Εισαγγελέα όσο και του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης Κ.Λαγουδάκη σε συνεννόηση με τον αναπληρωτή διευθυντή του Καταστήματος Κράτησης, ήταν όπως είπε ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων Ταξίαρχος Γεώργιος Λιμπινάκης να μην υπάρξουν προβλήματα κατά την επέμβαση.

«Μόλις εισήλθαν οι δυνάμεις μέσα στην Ακτίνα Πτέρυγας, οι κρατούμενοι μπήκαν μέσα στα κελιά τους και επανήλθε η τάξη μέσα σε 20 λεπτά», ανέφερε στο ΑΠΕ ο κ. Λαγουδάκης τονίζοντας πως τα αιτήματα που έχουν οι κρατούμενοι θα δοθούν σήμερα Δευτέρα γραπτώς στον Εισαγγελέα.
Τα αιτήματα αφορούν στο φαγητό, στις συνθήκες διαβίωσης και άλλα θέματα που τους απασχολούν.

Όπως δήλωσε ο Ταξίαρχος κ. Λιμπινάκης, «σε ό,τι αφορά στις φθορές ο εισαγγελέας ζήτησε προανάκριση, πλήρη έλεγχο των κελιών ενώ θα ασκηθούν και διώξεις στους υπαίτιους ζημιών και φθορών».

πηγή flashnews.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.