Όλα τα Νέα

Η επένδυση της χλιδής που θ’ αλλάξει την Ελούντα

ΤΙ ΠΡΟΣΔΟΚΑ Ο ΡΩΣΟΣ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΡΙΞΕΙ 408 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ

1.150

Eντός του 2019 και εντός χρονοδιαγράμματος αρχίζει, σύμφωνα με τους επενδυτές, η κατασκευαστική φάση του έργου “Elounda Hills” που θα αλλάξει την εικόνα της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο.

Πρόκειται για την επένδυση ύψους 408 εκατομμυρίων ευρώ της Mirum Hellas του Ρώσου επιχειρηματία Βιτάλι Μπορίσοφ στην Ελούντα.

Η μελέτη περιβάλλοντικών επιπτώσεων προχωρά για να ανοίξει τον δρόμο αναφορικά με την διαδικασία των αδειοδοτήσεων, ενώ το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 8 χρόνια.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την κατασκευή τριών πεντάστερων μονάδων, 340 και πλέον παραθεριστικών κατοικιών, μαρίνα 200 σκαφών, συνεδριακό κέντρο, αθλητικές εγκαταστάσεις, εστιατόρια, spa κ.ά.

Σύμφωνα με το Capital η επένδυση θα αναπτυχθεί σε έξι αυτοτελείς ενότητες (Τσιφλίκι, Ελληνικά, Κούνδουρος, Ακρωτήρι, Μικρό Βαθύ και Βαθύ).

Το πρώτο τμήμα, με την επωνυμία “Τσιφλίκι”, θα λειτουργήσει ως παραθεριστικό χωριό, με 15 τουριστικές κατοικίες, μέσης επιφάνειας 500 τ.μ.
Το κομμάτι “Ελληνικά” θα περιλαμβάνει 65 κατοικίες των 80 τ.μ., 100 κατοικίες των 130 τ.μ., 100 βίλες των 190 τ.μ., 50 βίλες των 250 τ.μ., 28 βίλες των 400 τ.μ., δύο ξενοδοχεία συνολικού εμβαδού 24.000 τ.μ., εστιατόρια, γραφεία, καταστήματα, ελικοδρόμιο, μαρίνα, αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα, ανοιχτές και κλειστές πισίνες, spa και γυμναστήρια) κ.ά.

Για την ενότητα “Κούνδουρος” στόχος είναι να ανακατασκευαστεί η βίλα Κούνδουρου.
Στο τέταρτο τμήμα, “Ακρωτήρι”, σχεδιάζεται η πλήρης ανακαίνιση υπάρχοντος κτιρίου και η διαμόρφωση της παραλίας.

Στο “Μικρό Βαθύ” προβλέπεται η λειτουργία εστιατορίων, ενώ, τέλος, στο τμήμα “Βαθύ” σχεδιάζεται η κατασκευή 15 πολυτελών κατοικιών μέσης δομούμενης επιφάνειας 300 τ.μ. εκάστη και μια ξενοδοχειακή μονάδα επιφάνειας 10.500 τ.μ.

“Είναι γνωστό ότι το Elounda Hills εντάχθηκε πέρυσι στη διαδικασία στρατηγικών επενδύσεων.

Από τα 408 εκατ. της επένδυσης, τα 50 εκατ. περίπου αφορούν την αγορά γης (ο Ρώσος επιχειρηματίας ξεκίνησε να αγοράζει την έκταση στην περιοχή της Ελούντας το 2007), ενώ τα υπόλοιπα αφορούν το κόστος κατασκευής και δημιουργίας υποδομών.

Το έργο χρηματοδοτείται και με ίδια κεφάλαια των μετόχων της κοινοπραξίας Mirum Hellas και με τραπεζικό δανεισμό.

patris.gr